Nové predstavenstvo ZF Slovakia

17 decembra 2021, 12:02

Dlhoročný predseda predstavenstva ZF Slovakia, Dr.h.c Peter Doll, odišiel do dôchodku po 26 rokoch strávených na Slovensku. Vďaka jeho výnimočnému odhodlaniu a podnikateľským zručnostiam narástla lokálna spoločnosť  z malej Joint Venture s ročným obratom 8 miliónov eur na spoločnosť v plnom vlastníctve ZF.

ZF Slovakia

Novými členmi predstavenstva sú Dr. Dietmar Weigt, predseda predstavenstva, ktorý je zodpovedný za operácie divízie Chasis Technology na Slovensku, ako aj lokálne Shared Services, a pán Jens Münchow, člen predstavenstva, zodpovedný za operácie divízie Electrified Powertrain Technology a aktivity v oblasti Research & Development.

Štruktúra ZF Group na Slovensku

Špecialista na výrobu komponentov v automobilovom priemysle, ZF Slovakia, v súčasnosti pre svetových lídrov v odbore produkuje spojky, automatické prevodovky, dvojhmotové zotrvačníky, tlmiče, guľové kĺby a stabilizátory. ZF Group úspešne pôsobí na Slovensku od roku 1993 a v Leviciach má najväčšiu výrobu adaptívnych tlmičov na svete. Posledné údaje (z konca roku 2020) vykazujú obrat 804 miliónov Eur a 3.700 zamestnancov v 6 lokalitách na Slovensku, zahŕňajúc sídlo spoločnosti a závod v Trnave, závod v Leviciach a tri menšie satelitné závody v Šahách, Detve a Komárne. Okrem nich sa v Novom Meste nad Váhom nachádza i nezávislý člen skupiny ZF Group, ktorý vyrába kontrolné systémy a elektrické motory  pre posilňovače riadenia.

Neustály rast a prvotriedne inovácie

Najvýraznejšia vývojová zmena v ZF Slovakia je spojená s transformáciou automobilového priemyslu smerom k elektromobilite. ZF plánuje využiť existujúce skúsenosti ZF Slovakia s riešeniami v oblasti elektrických pohonov, kvôli čomu aktuálne rozširuje svoje R&D tímy v Trnave.

Pokiaľ ide o najnovšie strategické plány a priority, Dr. Weigt uvádza, že by o tri roky rád hosťoval veľký hub v rámci ZF Research & Development Organisation so zameraním na e-mobilitu, digitálnu transformáciu a digitalizačné projekty.

Stratégia „Next Generation Mobility“

Stratégia Next Generation Mobility je v ZF hlboko zakorenená a zahŕňa štyri kľúčové technologické oblasti: riadenie pohybu vozidiel, integrovanú bezpečnosť, autonómne riadenie a elektromobilitu. Podľa Dr. Weigta, súčasné produktové portfólio ZF prispieva vďaka znižovaniu spotreby palív, a teda znížením emisií, k environmentálnej udržateľnosti. Zároveň tvrdí, že ZF kontinuálne posúva dopredu hybridizáciu a elektrifikáciu vozidiel a zvyšuje efektivitu konvenčných prevodoviek.

Na margo progresu v rámci udržateľnej mobility budúcnosti, Jens Münchow hovorí, že ZF podniklo potrebné kroky v generačnej zmene z modulov pre spaľovacie motory na hybridné motory so zameraním na elektromobilitu v R&D a vo výrobe, čo zahŕňa aj pokročilé systémy asistencie riadenia (ADAS) alebo superpočítače ZF ProAI pre funkcie autonómneho riadenia. Všetky ZF prevádzky na Slovensku majú detailne vypracované lokálne stratégie a plány, ktoré vychádzajú z “Next Generation Mobility“ stratégie spoločnosti.

ZDROJ: Tlačová správa ZF ZF Friedrichshafen AG

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!