Continental: Technológia ContiSeal vyhráva cenu za inováciu v agro segmente

21 januára 2022, 11:35

Agro ContiSeal môže zabrániť prepichnutiam poľnohospodárskych pneumatík, ktoré by za normálnych okolností spôsobili prestoje a viacnáklady potrebné na opravu plášťa. Patentovaný polymér, ktorý je aplikovaný vo vnútri pneumatiky, okamžite utesní akékoľvek prepichnutie spôsobené cudzími predmetmi. Táto vývojová novinka získala prestížnu cenu za inováciu Agritechnica.

Benjamin Hübner, manažér produktového radu pre poľnohospodárske pneumatiky z divízie komerčných špeciálnych pneumatík Continental, k produktu uviedol: „Ak dôjde k prepichnutiu pneumatiky, môže to byť veľmi nákladný problém. Odstávka stroja a následné zaistenie opravy. Agro ContiSeal umožňuje vozidlu pokračovať v práci aj po prepichnutí plášťa predmetom do priemeru 12 mm. To ušetrí čas a peniaze tým, ktorí si vyberú pneumatiky Continental s ContiSeal, a zároveň ponúkne prevádzkovateľovi traktora pokoj po celý rok. Sme veľmi radi, že DLG ocenil našu novú vynikajúcu technológiu.“

Vozidlo vybavené pneumatikami s technológiou ContiSeal nemusí po defekte spomaliť ani okamžite vymeniť pneumatiku. Lepkavý polymér zaceľuje takmer okamžite prepichnutie a zabráni tak aj strate tlaku.

„Vyzerá to ako jednoduché riešenie bežného problému. Agro ContiSeal pomôže mnohým vodičom traktorov pokračovať v jazde, pokiaľ nebudú mať čas pneumatiku opraviť alebo vymeniť“ dodáva Benjamin Hübner. Táto technológia sa stále vyvíja a zdokonaľuje. Zatiaľ nie je bežne na trhu dostupná. Ako dodáva Hübner: „V súčasnej dobe pracujeme na skorom uvedení tejto technológie do bežnej sériovej výroby.“

Stále obľúbenejšie je poľnohospodárstvo s nulovou alebo minimálnou orbou, kedy sa farmári snažia znížiť vplyv ťažkej techniky na pôdu. Strnisko môže na poli zostať aj niekoľko mesiacov po zbere. Vtedy však stvrdne a predstavuje oveľa vyššie riziko pre pneumatiky.

„Agro ContiSeal ponúkne spôsob, ako spoľahlivejšie fungovať na strniskách alebo tam, kde hrozia menšie priepichy. Ponúkne istotu aj tým, ktorí chcú zlepšiť zdravie pôdy používaním metód minimálneho spracovania pôdy,“ uzatvára Hübner.

S ContiSeal pre poľnohospodárske pneumatiky prenáša Continental svoje odborné znalosti z osobného automobilového priemyslu, kde je táto technológia už úspešne implementovaná, do sektora poľnohospodárstva. V rámci strategického programu spoločnosti Continental „Vision 2030“ sa spoločnosť Continental snaží rásť v segmente poľnohospodárskych pneumatík a rozšíriť svoje podnikanie v oblasti poľnohospodárskych pneumatík.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!