MEWA: Bezpečnostné kontajnery na skladovanie a prepravu

22 marca 2022, 11:41

Certifikované bezpečnostné kontajnery SaCon sú neoddeliteľnou súčasťou systému zdieľania textílií MEWA, kde zaisťujú bezpečnú manipuláciu s použitými čistiacimi utierkami.

MEWA kontajnery

SaCon bol testovaný združením TÜV podľa medzinárodných požiadaviek pre cestnú prepravu nebezpečných vecí (ADR) a schválený Spolkovým ústavom pre výskum a testovanie materiálov BAM. Prešiel tak okrem iného preverovaním, kde sa zisťovalo, či kontajnery vydržia bez poškodenia pád z veľkej výšky, stohovaciu tlakovú skúšku, prebehla aj kontrola správnej šírky stien. Nádoby sú pravidelne testované interne aj nezávislými externými organizáciami.

Bezpečné, odolné a recyklovateľné

Bezpečnostné kontajnery sú stohovateľné a vhodné aj na palety. Integrované kolieska a madlá zároveň umožňujú ľahké presúvanie. Ochranný uzatvárací systém SaCon-Fix je certifikovaný TÜV GS a testovaný v súlade s bezpečnostnými smernicami. Veko kontajnera sa ľahko otvára pedálom a vďaka závažiu sa následne automaticky uzavrie. Vzduchotesnosť nádoby potom zabraňuje vzniku požiaru.

„Kontajnery sú vyrobené z HDPE plastu, teda polyetylénu s vysokou hustotou, ktorý je považovaný za mimoriadne bezpečný a odolný. Nádoby sú navyše ľahšie a ergonomickejšie ako kovové,“ vysvetľuje Michael Ballermann, vedúci technického servisu MEWA.

Kontajnery sú k dispozícii v dvoch prevedeniach. Ako bezpečnostný kontajner SaCon alebo bezpečnostný kontajner SaCon Antistatik, ktorý má využitie v miestach s nebezpečenstvom výbuchu, s rizikom elektrostatického nabíjania a vybíjania. Možno v ňom ľahko a bezpečne skladovať utierky, ktoré prišli do kontaktu s rozpúšťadlom, ktorého bod vzplanutia je nižší ako  55 °C. Kontajnery vyrába preverená firma RS Kunststoff, dcérska spoločnosť skupiny MEWA. Všetky nádoby sú pravidelne kontrolované z hľadiska ich ďalšej použiteľnosti podľa predpisov ADR. Po vyradení je SaCon certifikovanými spoločnosťami ekologicky recyklovaný.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!