Séria testov označila pneumatiky Continental PremiumContact 6 a SportContact 7 za najlepšie letné pneumatiky

25 marca 2022, 14:03

Nové pneumatiky Continental SportContactTM 7 sa po prvýkrát objavili v testoch letných pneumatík odborných médií, v ktorých sa pri porovnaní s konkurenciou umiestnili na čele dvoch renomovaných rebríčkov. Okrem SportContactTM 7 si viacero prvenstiev z nezávislých testov odniesli aj pneumatiky Continental PremiumContactTM 6.

Pneumatiky Continental SportContactTM 7 sú prvým zástupcom siedmej generácie letných pneumatík a zároveň nástupcom osvedčenej športovej letnej pneumatiky, ktorá od svojho uvedenia na trh bodovala v testoch renomovaných časopisov.

V prvom porovnaní s pneumatikami ďalších značiek si viedli veľmi dobre, odborníci ocenili predovšetkým vynikajúce brzdenie za mokra aj za sucha či najlepší valivý odpor.

SportContactTM 7 sa stali víťazom testov nemeckého magazínu Sport Auto, keď v konkurencii desiatich konkurenčných pneumatík dosiahli ako jediné hodnotenie vynikajúce“.

Rovnako tak zvíťazili aj v testoch letných pneumatík 2022 od britského youtubera Jonathana Bensona. “Tyre Reviews” publikoval  test letných UHP pneumatík na jeho youtube kanáli a webovej stránke.

PremiumContactTM 6 si z letných testov odniesli štyri prvenstvá

 Viacero úspechov v testoch si pripísali aj ďalšie letné pneumatiky od Continentalu – PremiumContactTM 6.

Za víťaza testov ich označil švédsky magazín Vi Bilägare, ktorý ocenil krátku brzdnú dráhu, dobrú priľnavosť v zákrutách a bezpečné jazdné vlastnosti. Prvenstvo dosiahli aj v dvoch testoch fínskych magazínov Tuulilasi a Tekniikan Maailma, ktoré rovnako vyzdvihli dobrú priľnavosť na suchom a mokrom povrchu i v zákrutách, bezpečnosť a dobré jazdné vlastnosti za každých podmienok.

Za “dobre optimalizovanú pre výkon na suchu” s “najnižším vnútorným hlukom a najlepším pohodlím” a “dobrou ovládateľnosťou na suchu a nízkym valivým odporom” označil pneumatiky nemecký magazín Auto Motor und Sport. Aj  tu sa PremiumContactTM 6 od Continentalu s hodnotením „veľmi dobrá“ umiestnili medzi najlepšími v celom teste.

Testy letných pneumatík pre rok 2022 zverejnili aj auto kluby ADAC (Nemecko),  OEAMTC (Rakúsko) a TCS (Švajčiarsko). Taktiež v týchto testoch si PremiumContactTM 6 zabodovali, keď sa objavili na prvom mieste v konkurencii až 18 hodnotených letných pneumatík. S hodnotením „vysoko odporúčané“ získali ocenenie ako „veľmi vyvážená pneumatika” s najlepším výsledkom na mokrej vozovke, dobrým výsledkom na suchej vozovke, pričom hodnotitelia ju ocenili aj ako “dobrú v spotrebe paliva a opotrebenia.”

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!