MS Motorservice: Samostatne vymeniteľné snímače tlaku paliva

1 apríla 2022, 12:31

Spoločnosť MS Motorservice International GmbH výrazne rozširuje svoje portfólio produktov v oblasti senzoriky. Po rozsiahlych rozšíreniach senzoriky výfukových plynov prináša teraz tento špecialista na náhradné diely 13 snímačov tlaku paliva (snímače tlaku v zásobníku) na trhu s náhradnými dielmi. Aktuálne dostupný tovar pokrýva široký vozový park viac ako 50 miliónov vozidiel – plánuje sa ďalšie rozšírenie portfólia.

Mnohí predajcovia ponúkajú rozdeľovacie potrubie (Rail) len vrátane všetkých vstavaných dielov. Spoločnosť Motorservice ponúka naopak samotný snímač tlaku ako samostatný náhradný diel. Takto je potrebné vymeniť len skutočne chybný konštrukčný diel, čo je výrazne ekologickejšie a nákladovo efektívnejšie.

Kvalita OE

Snímače očaria svojou výnimočnou kvalitou. Ako odbytová organizácia pre aktivity trhu s autopríslušenstvom Rheinmetall Automotive berie spoločnosť Motorservice veľkú časť svojej ponuky priamo z vlastného koncernu, ku ktorému okrem iných patrí aj dcérska spoločnosť Pierburg. To znamená, že celosvetovo pôsobiaci špecialista na náhradné diely, má know-how a vysoké štandardy kvality veľkého medzinárodného dodávateľa automobilov

Funkcia

Snímač tlaku paliva/snímač tlaku zásobníka je namontovaný na rozdeľovacom potrubí. Tam zaznamenáva tlak paliva a slúži ako snímač na regulovanie tlaku a meranie množstva. Riadiaca jednotka motora dodáva do snímača napätie 5 V. Ďalšie prípojky sú hmotnosť a výstup signálu.

Tlak paliva sa dostane cez otvor v snímači k membráne s prvkom snímača. Deformovanie membrány premení prvok snímača na elektrické napätie a odošle ho do riadiacej jednotky. Signál napätia sa lineárne zvyšuje so zvyšujúcim sa tlakom. Ak riadiaca jednotka rozpozná na snímači chybu, vyšle náhradnú hodnotu a obmedzí vstrekované množstvo, ako aj tlak paliva.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!