Skupina Emil Frey Group sa dohodla s koncernom Stellantis na akvizícii distribučných aktivít značiek Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep v Maďarsku, v Česku a na Slovensku

6 apríla 2022, 14:15

Skupina Emil Frey Group sa stane hlavným partnerom skupiny Stellantis pre Maďarsko, Česko a Slovensko a preberie zodpovednosť nad importom značiek Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep do Česka, Maďarska a na Slovensko.

Emil Frey Group

Transakcia prichádza po minuloročnej fúzii výrobcov automobilov PSA a FCA, ktorá viedla k vytvoreniu koncernu Stellantis, jedného z najväčších svetových výrobcov automobilov s výrobnými prevádzkami v 30 krajinách a obchodnou prítomnosťou na 130 trhoch po celom svete.

Po ukončení plánovanej transakcie bude Emil Frey Group dovážať celkovo 9 značiek Stellantis do Českej republiky a Slovenskej republiky a 8 značiek Stellantis do Maďarska. Preberie zodpovednosť za všetky (doterajšie) operácie FCA v strednej a východnej Európe – v Maďarsku, v Česku aj na Slovensku a po dokončení transakcie prevezme súčasných zamestnancov.

Emil Frey Group sa bude pre dosiahnutie rastu nových aktivít spoliehať na skúsenosti a rozsiahle know-how na týchto trhoch. So začlenením nových aktivít v Maďarsku, Česku a na Slovensku bude Emil Frey Group prevádzkovať značky Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep so silným zastúpením na každom z týchto trhov, čo je skutočným kľúčovým bodom úspechu nového nastavenia. Emil Frey Group tiež využije svoje odborné
znalosti v distribúcii všetkých náhradných dielov značiek a úspešnom rozvoji projektu MOPAR Aftermarket v regióne.

Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep sú ikonické značky, ktoré doplnia modelové portfólio skupiny Emil Frey. Využitím mnohých nových a pokrokových riešení vývoja pohonného ústrojenstva v rámci skupiny Stellantis budú všetky značky v novozískanom portfóliu ťažiť zo značných investícií do technológie najnovšej generácie. Nové modely už onedlho začnú cestu k implementácii dlhodobého strategického plánu Skupiny „Dare Forward 2030“ predstaveného 1. marca. Počnúc uvedením piatich nových modelov v roku 2022 má každá značka jasne definovanú a zrýchlenú stratégiu s cieľom poskytnúť našim zákazníkom kompletnú radu modelov, ktoré spĺňajú dnešné a budúce požiadavky trhu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!