Nové pneumatiky od Continental VanContact™ Ultra a VanContact™ A/S Ultra

13 mája 2022, 10:50

Po tom, čo spoločnosť Continental predstavila nový rad osobných letných pneumatík UltraContact, prichádzajú na trh nové pneumatiky VanContact™ Ultra a VanContact™ A/S Ultra šité na mieru Van automobilom.

Spoľahlivosť novej VanContact™ Ultra i VanContact™ A/S Ultra je založená na nemeckej technológii. Veľkou prednosťou pneumatík je ich odolnosť.

„Cieľom bolo vyvinúť produkt s predĺženou životnosťou. Jej noví majitelia tak môžu počítať s tým, že nákup nových pneumatík nebudú musieť riešiť naozaj dlhé roky,“ hovorí Magda Nagy, riaditeľka Divízie marketingu Continental Barum s.r.o.

VanContact™ Ultra so skvelým kilometrovým výkonom

Na zaistenie skvelého kilometrového výkonu vyvinul Continental nové uzatvorené vyhotovenie dezénu s menším počtom bočných drážok v ramenných rebrách. Výsledkom je väčšia styčná plocha medzi pneumatikou a vozovkou, čo znižuje opotrebovanie dezénu aj hlučnosť jazdy.

Tuhšie pryžové bloky a zosilnený ochranný pásik cez celý bok letnej pneumatiky VanContact™ Ultra zasa stabilizujú celú bočnicu, čím zaisťujú vysokú odolnosť a znižujú pravdepodobnosť poškodenia bočnice napríklad o obrubník.

„Vývojári vymysleli úplne novú a mimoriadne odolnú zmes zameranú špeciálne na potreby úžitkových vozidiel. Použitím takzvaných funkčných polymérov dosiahli skvelý valivý odpor, vysokú robustnosť a súčasne skvelú priľnavosť za mokra,“ vysvetľuje Aleš Langer z oddelenia Technického zákazníckeho servisu Barum Continental.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!