Continental uvádza celoročné pneumatiky AllSeasonContact s najlepším valivým odporom

7 júna 2022, 21:29

Spoločnosť Continental uvádza na trh pneumatiky AllSeasonContactTM s valivým odporom triedy A – najlepšou možnou hodnotou v rámci energetických štítkov EÚ. Štyri z päť rozmerov sú označené symbolom XL a zvládajú tak väčšie zaťaženie. Táto kombinácia robí z pneumatiky AllSeasonContact ideálny variant pre elektromobily, pretože unesú vyššiu priemernú záťaž a predlžujú dojazd vozidla.

Continental celoročné pneumatiky AllSeasonContact

Spoločnosť Continental predstavuje celoročné pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporom triedy A v piatich rozmeroch, ktoré je možné použiť pre dlhší dojazd obľúbených elektromobilov ako sú Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 a Opel Mokka-e. Pri novom modeli sa vývojárom podarilo znížiť množstvo použitého materiálu a ešte výraznejšie optimalizovať valivý odpor zmesí. Všetky tieto zmeny významne znižujú deformáciu pneumatiky a znižujú energetické straty, ktoré sú hlavnou príčinou valivého odporu.

„Sme presvedčení, že absolútne univerzálna pneumatika pre všetky elektrické automobily neexistuje. Namiesto toho sme viac ako desať rokov pracovali na ďalšom vývoji nášho portfólia, aby spĺňalo náročné požiadavky elektromobilov a zároveň dokázalo trvalo znižovať emisie áut so spaľovacím motorom,“ uvádza Andreas Schlenke, vývojár pneumatík v spoločnosti Continental.

Pneumatika AllSeasonContactT spája vynikajúce vlastnosti letných a zimných prémiových pneumatík spoločnosti Continental, Nemecký magazín AutoBild ich v teste celoročných pneumatík z roku 2020 označil ako „ukážkové“ vďaka ich univerzálnym schopnostiam a dobrému pomeru ceny a výkonu.

Efektívne celoročné pneumatiky vytvárajú trvalo udržateľnú a ekonomicky výhodnejšiu mobilitu

Nízky valivý odpor má pozitívne účinky aj na vozidlá so spaľovacími motormi. Znižuje emisie CO2, spotrebu a v konečnom dôsledku tiež náklady na prevádzku. Správcovia vozových parkov tak môžu vďaka používaniu celoročných pneumatík ušetriť za náklady na výmenu a skladovanie pneumatík.

Nové veľkosti AllSeasonContactsa hodia tiež pre modely obľúbených firemných automobilov ako sú Volkswagen Passat (Elegance, GTE) a Škoda Superb (Style, Premium Edition).

Prvá výbava pre značky Volkswagen a Jeep

Výrobcovia už schválili nové pneumatiky AllSeasonContactTs valivým odporom triedy A pre modely Volkswagen Transporter a Caddy a tiež pre Jeep Compass. Celoročná pneumatika Continental AllSeasonContact je dostupná v 142 verziách: v šírke od 155 do 275 mm a priemerom 14 až 20 palcov.

Spoločnosť Continental odporúča odbornú prehliadku celoročných pneumatík aspoň jedenkrát ročne. Cieľom je kontrola prípadného poškodenia a opotrebovania.

Dostupné veľkosti Continental AllSeasonContact s valivým odporom triedy A

  • 215/55 R17 98H XL
  • 215/65 R16 102H XL
  • 235/55 R17 103H XL
  • 205/65 R15 99H XL
  • 235/60 R17 102H

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!