Raňajky generálnych riaditeľov s profesionálmi Formule 1 a ďalšie novinky veľtrhu Automechanika 2022

31 augusta 2022, 12:11

Ďalší mesiac sa na frankfurtskom výstavisku opäť otvorí veľtrh pre medzinárodných návštevníkov. Viac ako 2 600 vystavovateľov – z ktorých je 85 % zo zahraničia okrem Nemecka – privezú svoje produkty a služby predviesť na nadchádzajúcu Automechaniku. Nielen z dôvodu transformácie odvetvia, ale aj z dôvodu pandémie, energetickej krízy, klimatických zmien a ďalších aktuálnych problémov v odbore je dôležitejší viac ako než kedy skôr, aby sa tohto roku od 13. do 17. septembra vo Frankfurte nad Mohanom stretol medzinárodný sektor aftermarketu. Môžeme sa tešiť na diskusie o najnovších témach a trendoch, o nových technológiách pohonu, elektromobility, konektivity, udržateľnosti a rastúcej digitalizácii.

Automechanika 2022

Nová otvárajúca akcia veľtrhu Automechanika: Raňajky generálnych riaditeľov s profesionálmi Formule 1 Mikou Häkkinenem a Markom Gallagherem

Na úplne novej otvárajúcej akcii veľtrhu budú velikáni Formule 1 – Mika Häkkinen a Mark Gallagher – hovoriť o rýchle sa meniacich technologických podmienkach, agilnom vedení a tímovom duchu. Nový interaktívny formát je určený najme vystavovateľom a osobám s rozhodovacou mocou, veľkoobchodníkom, poradenským firmám a združeniam na trhu s náhradnými dielmi pre automobilový priemysel, ktorí by radi pozvali svojich zákazníkov na túto exkluzívnu akciu.

Philippe Colpron, vedúci oddelenia popredajných služieb spoločnosti ZF, je potešený, že môže podporiť tento nový formát ako otvárajúcu akciu veľtrhu: „Je na nás, aby sme využili príležitosti, ktoré sa skrývajú v budúcich výzvach nášho odvetvia, a spoločne pokračovali v orientácii ekosystému mobility na servitizáciu.“

Otvorenie nového segmentu pre profesionálov v oblasti úžitkových vozidiel

Špecialisti na úžitkové vozidlá, najmä na nezávislom trhu s náhradnými dielmi a opravárenskom trhu, potrebujú pravidelne absolvovať technické školenia. Rozširovanie ich odbornej znalosti nezávislej na systéme a výrobkoch a udržovanie kroku s najnovšími technológiami je dôležité najmä pre vývoj elektrifikácie. Podiel moderných úžitkových vozidiel vybavených elektronickými bezpečnostnými a asistenčnými systémy sa stále rýchle zvyšuje.

Tohto roku sa budú prvýkrát konať cca 15 minút trvajúce prezentácie rešpektovaných spoločností z odvetvia úžitkových vozidiel. Mali by sa venovať primárne dielenskej praxi alebo poskytovania servisu, údržby a opráv moderných úžitkových vozidiel. Celá akcia sa uskutoční v dielenskom stane Truck Competence.

Caravan Competence: nová profesia má premiéru na veltrhu Automechanika

Pre autoservisy sa objavila nová zaujímavá obchodná príležitosť – pokiaľ majú potrebné odborné znalosti a vyškolený personál, aby ju mohli využiť. Pretože počet novo registrovaných obytných vozov a karavanov v tomto roku stále rastie, sú metódy oprav karavanov stále aktuálnejšie. Tohto roku Automechanika Frankfurt predstaví živé ukážky pre tento sektor.

Teraz sa budú znalosti a technické umenie, ktoré sú nutné pre údržbu a opravy týchto obytných vozidiel, rovnako ako pre ich modernizáciu a prispôsobenie, vyučovať v rámci nového učebného oboru. Absolventi a nováčikovia sa na veľtrhu budú môcť dozvedieť viac o novej špecializácii „Camper and caravan technology“ v obore „bodywork and automotive engineering mechanic“.

Karavany a obytné vozy zaujali najmä Nemcov, ktorí si obstarávajú viac týchto nových vozidiel ako ktorákoľvek iná krajina v Eúrope.

Olaf Mußhoff, riaditeľ spoločnosti Automechanika Frankfurt: „Čísla jasne ukazujú, že obytné vozy a karavany sa stali lukratívnym a rastúcim trhom, ktorý predstavuje pre autoservisy zaujímavé príležitosti do budúcna – nielen pre údržbu a opravy, ale aj pre vybavenie, príslušenstvo a individuálne úpravy.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!