Slovnaft predstavuje doteraz najlepšie prémiové palivá EVO Plus s vylepšenou aditiváciou a trojitým efektom

30 septembra 2022, 14:19

Dlhšia životnosť motora, lepší výkon a nižšie emisie. To sú tri benefity, ktoré prináša nová aditivácia prémiových palív dostupných na čerpacích staniciach Slovnaft, EVO Plus. 

Podstatou predĺženia životnosti motora je špičkové čistenie. Podobne, ako fungujú pracie prostriedky, funguje aj EVOTECH formula: obsahuje molekuly, ktoré dokážu identifikovať usadeniny vytvorené v motore, naviazať ich na seba a odstrániť ich z palivového systému. Vyčistí jednotlivé časti motora, a zároveň ich chráni pred koróziou. Usadeniny a nečistoty sa môžu vytvoriť na kľúčových častiach palivového systému – ventiloch, vstrekovačoch a valcoch, a môžu znižovať životnosť aj výkon motora. Inteligentná EVOTECH formula usadeniny vyčistí, čím predĺži životnosť motora a zvýši jeho výkon. Vďaka zníženému obsahu usadenín si motor udrží svoje pôvodné parametre. To znamená, že sa zákazníci vyhnú príliš častej návšteve servisu a predĺžia životnosť svojho automobilu.

Vďaka vylepšenej aditivácii sa zvýšilo aj cetánové číslo motorovej nafty. Vyššie cetánové číslo znamená rýchlejšie vznietenie paliva, ktoré je kľúčom k lepšiemu výkonu motora. V prípade benzínu zvýšený obsah aditív znižuje vnútorné trenie pohybujúcich sa častí motora, čím sa zlepšuje výkon a zabezpečí sa jeho plynulý chod. Čistejšie a efektívnejšie spaľovanie vedie k zníženiu spotreby, a tým aj k nižším emisiám.

Nová, vylepšená aditivácia má aj ďalšie benefity – palivá majú vyššiu oxidačnú stabilitu, čo znamená, že sú lepšie skladovateľné, v prípade nafty sa znižuje penivosť, benzín má vyšší obsah tzv. friction modifier pre nižšie trenie.

EVOTECH receptúru obsahujú všetky palivá SLOVNAFT EVO. Prémiové palivá EVO Plus majú však vyšší podiel týchto aditív, čo zvyšuje ich účinok. EVO Plus sa môžu pravidelne tankovať do všetkých druhov vozidiel, nielen do prémiových.

Prémiový benzín EVO 100 Plus je vhodný aj pre staršie benzínové motory vďaka výrazne nižšiemu obsahu etanolu v porovnaní s benzínom označeným ako E10.

Uvedeniu palív na trh predchádzala dlhá a starostlivá príprava, ako aj úzka spolupráca expertných technologických tímov Skupiny MOL. Palivá s vylepšenou aditiváciou sú dostupné v celej maloobchodnej sieti Skupiny MOL, v deviatich krajinách regiónu strednej a východnej Európy.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!