Goodyear Vector 4seasons GEN-3 víťazom testu celoročných pneumatík časopisu Auto Bild

14 októbra 2022, 9:58

Popredný nemecký motoristický časopis Auto Bild udelil pneumatikám Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 prvé miesto v rozsiahlom teste celkovo 15 rôznych celoročných pneumatík pre menšie osobné vozidlá. Víťazom sa stali nielen vďaka svojim úžitkovým vlastnostiam, ale aj svojej hospodárnosti a ekologickým parametrom.

Test, ktorý Auto Bild zaradil do svojho vydania z 29. septembra (číslo 39-2022)1, bol zameraný na pneumatiky s rozmerom 195/55 R16. Testovanie prebiehalo na vozidle Volkswagen Polo. Pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 boli vyhlásené za absolútneho víťaza testu a ako len jedny z dvoch testovaných pneumatík získali od testovacích vodičov časopisu Auto Bild hodnotenie „vzorné“. Už tri roky za sebou sa tak Goodyear s pneumatikami Vector 4Seasons Gen-3 umiestnil na prvom mieste.

Vysoko kladné skóre získali Vector 4Seasons Gen-3 za svoje jazdné vlastnosti na suchu; v tomto kritériu získali najvyššie hodnotenie len spolu s pneumatikami Dunlop Sport All Season. Ako ich silné stránky sa prejavili najmä trakcie, brzdné vlastnosti a ovládateľnosť, a to na mokrej, suchej aj zasneženej vozovke.

V závere testu Auto Bild konštatoval, že za mokra ponúkajú pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 vodičom „presvedčivé úžitkové vlastnosti“ za akýchkoľvek podmienok.

Titul „Zelená pneumatika 2022“ pro Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

Pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 sa, navyše, neumiestnili len v teste úžitkových vlastností podľa testovacích vodičov časopisu Auto Bild, ale ponúkajú vodičom aj vynikajúci kilometrový výkon, nízku mieru opotrebovania, malú hmotnosť a tichšiu prevádzku ako ostatné testované pneumatiky.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 vynikala ako pri hodnotení pneumatík, ktoré preukazujú dobré úžitkové vlastnosti v najrôznejších prevádzkových podmienkach, tak boli aj najúspornejšie. Podľa Auto Bildu tak Goodyear jasne dokazuje, že „špičkové jazdné vlastnosti a snaha o ochranu životného prostredia sa vzájomne nijako nevylučujú“.

Laurent Colantonio, regionálny technologický riaditeľ spoločnosti Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika, povedal: „Teší nás, že sme v teste pneumatík časopisu Auto Bild získali také komplexné víťazstvo. Pri návrhu pneumatík Vector 4Seasons Gen-3, ktoré sa vyrábajú v Európe, sme chceli, aby boli skvelé v širokej škále rôznych prevádzkových podmienok a zároveň boli trvalo udržateľné z ekologického hľadiska a samozrejme pohodlné pre vodičov. Sme radi, že pri testoch v reálnej prevádzke sa v konfrontácii s inými pneumatikami umiestnili na prvom mieste už tretíkrát za sebou a získali aj historicky prvú Zelenú cenu časopisu Auto Bild.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!