Continental WinterContact TS 870 zbiera prvenstvá v testoch zimných pneumatík

17 októbra 2022, 14:15

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 sa umiestnila na prvom mieste vo viacerých renomovaných testoch. Dominanciu v testoch ďalším prvenstvom potvrdila aj celoročná pneumatika AllSeason Contact.

Continental WinterContact TS 870 sa umiestnila na prvom mieste vo všetkých testovaných rozmeroch v testoch zimných pneumatík, ktoré zverejnili hlavné autokluby v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku. Švajčiarsky Touring Club (TCS) jej udelil hodnotenia „veľmi odporúčané“ v oboch rozmeroch, nemecký ADAC a Rakúsky automobilový, motocyklový a turistický klub (ÖAMTC) jej udelili hodnotenie 2.1 (215/60 R16) a 2.2 (185/65 R15).

Každoročné testy renomovaných automobilových klubov sú považované za meradlo na aktuálnu ponuku zimných pneumatík. Dáta z prieskumu spoločnosti Continental Barum s.r.o. pritom ukazujú, že tieto testy sleduje až 77 % vodičov, ktorí hľadajú ich výsledky na internete alebo v médiách. Tri kluby tento rok testovali celkom 33 modelov pneumatík s rozmermi 185/65 R15, čo je obľúbený rozmer pre malé vozidlá, a 215/60 R16 pre kompaktnú triedu (SUV).

Odborníci spoločnosti Continental pneumatiku WinterContact TS 870 od základu prepracovali. Za týmto účelom bol vyvinutý nový dezén, nová konštrukcia a zmes. V porovnaní so svojím predchodcom ponúka WinterContact TS 870 o tri percentá kratšiu brzdnú dráhu na ľade a o päť percent lepšiu ovládateľnosť na snehu. Zároveň sa o 10 % zvýšil kilometrový výkon a zlepšila sa priľnavosť na snehu.

WinterContact TS 870 najlepšie aj podľa Auto Express a Auto Zeitung

WinterContact TS 870 zvíťazili aj v teste zimných pneumatík britského magazínu Auto Express a rovnako najlepšie hodnotenie spomedzi všetkých testovaných pneumatík získali tiež v teste zimných pneumatík nemeckého magazínu Auto Zeitung.

WinterContact TS 870, ktorá sa vyrába v Púchove, získala celkovo najlepšie hodnotenie na snehu a na mokrej vozovke, bodovala tiež najkratším brzdením na snehu, najlepším bočným vedením, najlepším hodnotením v akvaplaningu, krátkou brzdnou dráhou za mokra aj za sucha a najlepšou priľnavosťou v rýchlych zákrutách za mokra.

AllSeasonContact na prvom mieste v teste celoročných pneumatík magazínu Gute Fahrt

Celoročná pneumatika AllSeasonContact predstavuje míľnik v histórii moderných celoročných pneumatík. Až do uvedenia na trh boli dostupné technológie celoročných pneumatík orientované buď na leto alebo na zimu. Pre AllSeasonContact prijal Continental nový prístup. Vďaka inovatívnej kombinácii dezénu behúňa, zmesi, obrysu pneumatiky a konštrukcie poskytuje pneumatika vynikajúce riešenie predchádzajúcich nedostatkov v zime a na mokrej vozovke, ktoré sa týkajú pneumatík na celoročné použitie.

Okrem AllSeasonContact sa iba jedna ďalšia pneumatika ukázala ako skutočne všestranná a získala najvyššie hodnotenie „veľmi dobrá“. Známka „dobrá“ bola udelená dvakrát. Žiadna z ostatných konkurenčných pneumatík nedosiahla viac ako „uspokojivé“ hodnotenie.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!