OSRAM: Dobré osvetlenie znamená ľahšiu prácu nielen v dielni

20 októbra 2022, 22:50

Spoločnosť OSRAM neustále modernizuje svoj rad mobilných kontrolných svietidiel LEDinspect. V súčasnosti ponúka viac ako tucet modelov s rôznymi špecifikáciami a aplikáciami. Vďaka správnej konštrukcii pomáhajú svietidlá osvetliť akýkoľvek pracovný priestor vo vozidle alebo v jeho okolí. Výborne poslúžia aj v domácnosti alebo okolo domu.

Inšpekčné LED svietidlá sú univerzálne nástroje na presnú prácu. Individuálny dizajn každého výrobku je prispôsobený rôznym úlohám. Majú ohybné a otočné časti, takže svetlo môžete nasmerovať tam, kam potrebujete. Okrem toho majú nastaviteľnú intenzitu svetelného výkonu a môžu tak prispôsobiť jas vašim preferenciám. Indikátor batérie vás upozorní, keď je potrebné svietidlo dobiť, a praktické magnety a háčiky uľahčujú pripevnenie počas náročnej práce.

Pri práci v ťažko prístupných miestach sú najlepšie svietidlá s úzkou hlavou. V sortimente OSRAM medzi ne patria LEDinspect Slimline 250, Slim 500, Slim Max 1000, Fast Charge Slim 500, Pocket 200, Pocket Pro 400 alebo Pocket B200. Každé z nich má dva režimy osvetlenia. Základný, kde sa svetelný tok pohybuje od 40 do 100 lm, a maximálny, kde hodnota svetelného toku dosahuje hodnotu uvedenú v názve modelu. Napríklad v prípade modelu Slim 500 je to 500 lm. Doba prevádzky po nabití batérie dosahuje až 10,5 h (v prípade Slim Max 1000). Všetky uvedené svietidlá možno dobíjať pomocou kábla USB-C (výnimkou je Pocket B200, ktoré vyžaduje tri batérie AAA). Svietidlá sú odolné voči prachu, vode, a dokonca aj nárazom.

Ďalšiu skupinu inšpekčných LED svietidiel tvoria výrobky tradičného tvaru – Fast Charge Pro 500, Twist 250, Max 500 a Mini 250. Rovnako ako pri svietidlách s úzkou hlavou je číslo v označení výrobku maximálny svetelný tok, ktorého dosahujú. Svietidlo Fast Charge Pro 500, ako už názov napovedá, sa nabije bleskovo rýchlo – trvá to len 60 minút. Po nabití vydrží svietiť až 7 hodín a svetelný tok dosahuje 500 lúmenov. Aj tradične tvarované svietidlá sú odolné voči vode, prachu a nárazom.

Sortiment LEDinspect zahŕňa aj dielenské svetlá, ktoré sa používajú na osvetlenie väčšieho priestoru, napríklad celého motora alebo podvozku. V tejto skupine nájdete svietidlo LEDinspect Pro Bonnet 1400, ktoré je dobre známe a oceňované mechanikmi na celom svete. A potom je tu akumulátorom napájaný, dobíjateľný LEDinspect Utility1000, ktorý napriek maximálnemu svetelnému toku 1000 lúmenov nepotrebuje na prevádzku externý zdroj napájania.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!