Prémiové oleje a mazivá s atraktívnymi maržami – rozhovor so zástupcom značky ROWE Hightec

24 októbra 2022, 14:46

Firma ROWE MOTOR OIL je výrobcom motorových olejov, mazív, chladiacich kvapalín a prísad do palív, ktorý hodlá v blízkej budúcnosti zvýšiť svoje zastúpenie na českom a slovenskom automobilovom trhu. Spoločnosti v tomto pomáha osoba dobre známa na aftermarkete – Filip Dudziński, ktorý sa stal zástupcom značky ROWE Hightec pre strednú Európu. Z rozhovoru s ním sme sa chceli dozvedieť čo najviac o značke, jej ponuke a plánoch.

Prémiové oleje a maziva ROWE Hightec

Redakcia: Trh s motorovými olejmi je jedným z najkonkurenčnejších segmentov na aftermarkete. Čím sa značka ROWE Hightec a jej výrobky odlišujú od konkurencie?

Filip Dudziński: ROWE Hightec je prémiová značka olejov, mazív a chladiacich kvapalín vychádzajúca priamo z motoristického športu. Naša pridaná hodnota spočíva predovšetkým v podpore ponúkanej na miestnom trhu, v schopnosti realizovať marže výrazne vyššie ako lídri trhu, čo je v hroziacej dlhodobej recesii predpokladom prežitia automobilového biznisu – na všetkých jeho úrovniach.

Spoločnosť ROWE ponúka širokú škálu motorových olejov pre rôzne typy vozidiel, lodí alebo strojov. Odkiaľ pochádzajú základové oleje, ktoré spoločnosť používa?

Pôvod základových olejov a olejových aditív je v spoločnosti ROWE veľmi rozmanitý. Používame základové oleje z Európy aj mimo nej, samozrejme okrem Ruska.

Spoločnosť sa pýši vysokou úrovňou kontroly kvality a pokročilým systémom testovania výrobkov, ktorého súčasťou je aj spoločnosť ROWE Racing. O čo ide?

Za túto otázku som veľmi rád! Je to naša vlastná pretekárska stajňa, akési pojazdné laboratórium s množstvom vozov rôznych pretekárskych tried, desiatkami inžinierov a mnohými špičkovými jazdcami! Všetky úspechy ROWE Racing, vrátane prvého miesta v 24-hodinových pretekoch na Nürburgringu v roku 2021, boli dosiahnuté s motorovými olejmi, pretekárskymi mazivami alebo chladiacimi kvapalinami značky ROWE Hightec vo verzii Racing – bežne dostupnými v predajnej sieti našich partnerov.

ROWE Racing

Ponuka spoločnosti ROWE zahŕňa veľa druhou mazív, nielen motorové alebo prevodové oleje, ale aj plastické mazivá alebo prísady do paliva. Plánuje spoločnosť intenzívne pôsobiť na stredoeurópskom trhu aj v týchto skupinách výrobkov?

Spoločnosť ROWE Hightec je dodávateľom prevodových olejov do prvovýroby pre väčšinu vozidiel, ako sú VAG, BMW, Mazda, Kia atď. Ale nielen to! Veľa našich zákazníkov nevie, že značka ROWE je najväčším európskym dodávateľom prvých náplní chladiacich kvapalín do nemeckých, japonských a tiež kórejských značiek automobilov. Práve v tomto produktovom rade vidíme veľký potenciál. Preto aktívne propagujeme chladiace kvapaliny u našich obchodných partnerov.

Sortiment zahŕňa tiež prevodové oleje pre elektromobily – ako veľmi sa vaša spoločnosť angažuje v tomto odvetví?

Je samozrejmé, že ako spoločnosť s udržateľným manažmentom máme rad olejov a chladiacich kvapalín pre hybridné a tiež elektrické vozidlá. Stále sa však zameriavame na spaľovacie motory.

Spoločnosť existuje už od roku 1995, teda viac ako 25 rokov. Zdá sa však, že ofenzíva ROWE na českom a slovenskom trhu ešte len príde?

Spoločnosť ROWE Hightec začala exponenciálne rásť na medzinárodnej úrovni až od roku 2015, keď založila najmodernejší výrobný závod a miešiareň mazív, čo sa týka nielen Nemecka, ale aj celej Európy. Medziročne zaznamenávame dvojciferný rast. Trúfam si povedať, že sme na konci prvej fázy rozvoja našej prémiovej značky na nových trhoch, nezastavujeme sa a v roku 2023 sa pustíme do nových výziev.

Značka ROWE Hightec sa snaží udržiavať úzke vzťahy so svojimi partnermi

Kde je možné oleje ROWE v Česku a na Slovensku zakúpiť?

Predajná sieť práve vzniká. Momentálne sme v jednaní s niekoľkými subjektmi, avšak stále hľadáme nové distribučné a kooperačné kanály. Firma je pripravená mohutne investovať do marketingu, podporovať svojich partnerov a je otvorená miestnym sponzorským aktivitám. Sme si istí, že len vďaka našej otvorenosti a obchodnej podpore si naši partneri, vedomí si nutnosti zvyšovať marže na ropných produktoch a kvality našich výrobkov, vyberú v dobe recesie spoľahlivý produkt. Produkt, na ktorom môžu realizovať väčšie zisky a tešiť sa zo vzájomnej spolupráce v našej sieti predajní, kde sa aktívne stretávame a spolupracujeme na spoločnom úspechu značky ROWE Hightec v Poľsku, Českej republike a na Slovensku.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!