Vľavo, vpravo, rovno – bezpečná jazda s dielmi riadenia od spoločnosti AIC Germany

4 novembra 2022, 9:09

AIC Germany je špecialista na náhradné diely pre automobilový priemysel a dynamický riešiteľ problémov z nemeckého Hamburgu. So svojím rozmanitým sortimentom viac ako 12.500 výrobkov vo viac ako 100 produktových skupinách je spoločnosť AIC už päť desaťročí pevne etablovaná na nezávislom trhu s náhradnými dielmi. Každý deň hľadá nové riešenia a produkty, ktoré autoservisom uľahčujú každodenný život.

AIC Germany

Popri pneumatikách a brzdách je to hlavne riadenie, ktoré je technicky náročným, a predovšetkým bezpečnostne dôležitým systémom. Ak vozidlo neočakávane vybočí zo svojej jazdnej dráhy, môže to mať fatálne následky pre cestujúcich vo vozidle. Z tohto dôvodu musia byť diely riadenia absolútne bezporuchové. Úlohou systému riadenia je predsa riadiť vozidlo požadovaným smerom – čo najpresnejšie a najcitlivejšie.

V súčasnej dobe sú vozidlá stále ťažšie a nápravy zároveň ľahšie a kompaktnejšie. V dôsledku toho sú súčasti riadenia vystavené väčšiemu namáhaniu, takže sú náchylnejšie na opotrebenie. Ak sú jednotlivé diely riadenia a zavesenia opotrebované, môže dôjsť k poškodeniu celého systému riadenia. Zachovanie funkčnosti je ovplyvnené materiálom, z ktorého je systém riadenia vyrobený, pretože diely riadenia sú často gumokovové. Práve tu dochádza k opotrebeniu. Guma starne a poréznie a môže praskať. Kov je náchylný na koróziu a môže sa ohýbať. Pri údržbe sa vizuálne kontrolujú silentbloky a guľové čapy. Prasknuté manžety, opotrebované guľové čapy a stabilizačné tyčky sa musia okamžite vymeniť. Tyčky riadenia, ramená alebo stabilizátory sa musia vymeniť hneď, keď sú poškodené a deformované.

AIC Germany

Okrem kvality materiálu hrá veľmi dôležitú rolu presnosť uloženia dielov riadenia. Správne nastavenie geometrie nápravy sa prejaví na opotrebení pneumatík a dobrej smerovej stabilite vozidla.

Poruchy systému riadenia preto môžu mať množstvo príčin, či už je to zlý stav vozovky, prirodzené opotrebenie, korózia a degradácia gumy, nesprávny tlak v pneumatikách, vonkajšie sily alebo nesprávne chovanie vodiča.

Ak chcete aj naďalej jazdiť bezpečne, pohodlne a s istotou po cestách, potom má pre vás spoločnosť AIC Germany vo svojom programe pripravené tie správne diely riadenia: ramená, stabilizátory, guľové čapy, spojovacie tyče, tyčky stabilizátora, silentbloky, ložiská kolies. Tu nájdete všetko, čo potrebujete. Stačí sa len spýtať vášho dodávateľa náhradných dielov. Viac informácií o kompletnom sortimente nájdete na webovej stránke AIC Germany.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!