ROWE Mineralölwerk GmbH – čo firma ponúka?

14 novembra 2022, 10:52

Spoločnosť ROWE vyrába inovatívne a vysokokvalitné mazivá „Made in Germany“ od roku 1995. 300 zamestnancov spoločnosti ROWE podáva každý deň špičkový výkon vďaka vášni, ktorú cítia pre produkty, ktoré vyrábajú. Práve vďaka ľuďom má dnes spoločnosť ROWE na trhu svoje postavenie. Základom úspechu firmy je ich odhodlanie, know-how a ochota každý deň posúvať hranice možností. Ako firmu ROWE vidí jej zástupca Filip Dudzinski?

Výkon a orientácia na zákazníka

Otvorením jednej z najmodernejších tovární na mazivá v Európe v roku 2014 sme začali stanovovať nové štandardy nielen pre seba, ale aj pre celé odvetvie. Vždy dosahujeme najvyššie kvality využitím nášho vlastného výskumu a vývoja, skúseností získaných z pretekov s naším tímom ROWE RACING a najmodernejších výrobných technológií. Početné schválenia, certifikáty a audity renomovaných výrobcov automobilov a ďalších priemyselných spoločností potvrdzujú, že produkty ROWE prekračujú aj tie najnáročnejšie štandardy.

Značka ROWE ponúka celý rad vysoko pokročilých výrobkov, ktoré sú vždy vyrábané pomocou kontrolovaných udržateľných procesov. Zameriavame sa predovšetkým na motorové a chladiace kvapaliny pre automobilový priemysel, ale ponúkame tiež mnoho mazív pre širokú škálu rôznych ďalších použití. Výrobky ROWE sú teraz k dispozícii vo viac ako 80 krajinách celého sveta a svojimi vynikajúcimi vlastnosťami presviedčajú každým dňom viac a viac ľudí o svojej jedinečnosti.

Pri produktoch však naša práca nekončí. Na zákazníkov sa zameriavame tiež vo všetkých ďalších oblastiach nášho podnikania – či už ide o servis, predaj, marketing, logistiku alebo komunikáciu. Ako rodinná spoločnosť orientovaná na hodnoty jedná spoločnosť ROWE vždy partnerským spôsobom. Snažíme sa zostať flexibilní, aby sme mohli v dynamickom tržnom prostredí reagovať na priania našich zákazníkov v každej situácii. Cieľom spoločnosti ROWE je vytvárať dlhodobé obchodné vzťahy, ktoré sú vždy založené na férovom prístupe a rešpekte.

Trvalá udržateľnosť a orientácia na budúcnosť

Udržateľnosť je neoddeliteľnou súčasťou našej firemnej filozofie už od založenia spoločnosti Michaelom Zehe. Jeho dcéra, Dr. Alexandra Kohlmann, ktorá s ním od roku 2016 spoločnosť ROWE riadi, v tejto filozofii pokračuje. Preto sa vždy chováme zodpovedne k ľuďom a prírode a prezieravo konáme pre udržateľnejšiu budúcnosť.

Hlavný závod vo Wormse bol od počiatku navrhnutý a postavený s ohľadom na udržateľnosť. To je jasne vidieť okrem iného na viac ako 65 kilometroch unikátnej siete potrubí. Takzvané „vyhradené linky“ sa používajú výhradne na prepravu konkrétneho produktu – šetria tak životné prostredie, pretože nie je nutné zbytočne preplachovať potrubie. Kotly sú v závode Worms umiestnené vnútri, takže odpadné teplo sa využíva k vykurovaniu výrobných hál aj k samotným výrobným procesom. Využíva sa tiež odpadné teplo, ktoré vzniká v závode na výrobu tukov. Je to také efektívne, že sa môžeme v našich halách úplne zaobísť bez externého vykurovania.

Významnú časť elektriny vyrábame z obnoviteľných zdrojov, napríklad prostredníctvom vlastného fotovoltaického systému s rozlohou 4 000 m2 a kogeneračnej elektrárne umiestnenej priamo v našom závode.

Výroba v spoločnosti ROWE sa vyznačuje najmodernejším systémom riadenia procesov a snahou o absolútnu neutralitu CO2. Podporou rôznych projektov udržateľného rozvoja, ktoré sú certifikované podľa medzinárodne uznávaného zlatého štandardu, predchádzame všetkým emisiám, ktorým sa dá vyhnúť. Okrem toho pracujeme udržateľným spôsobom tiež s obalmi: obaly produkované spoločnosťou Pablo GmbH sú približne z 20 % vyrobené z recyklovaných materiálov. Továreň sa naviac nachádza v blízkosti našich výrobných závodov, čo eliminuje dlhú prepravu. Naša spoločnosť je tiež certifikovaná podľa noriem DIN EN ISO 14001 a DIN EN ISO 50001.

Angažujeme sa tiež v oblasti spoločenskej zodpovednosti. ROWE podporuje nielen kultúrne a spoločenské projekty, ale zameriava sa tiež na propagáciu športu.

Viac informácií o spoločnosti ROWE nájdete na jej webovej stránke.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!