Chladiče oleja pre aftermarket od MS Motorservice

21 novembra 2022, 13:51

Spoločnosť MS Motorservice International GmbH rozšírila svoj sortiment produktov o 37 chladičov oleja pre osobné a úžitkové vozidlá. Sú dostupné ako chladiče motorového oleja a chladiče prevodového oleja. Nové produkty v súčasnosti ponúkajú servisom trhový potenciál viac ako 150 miliónov vozidiel na celom svete – plánuje sa neustále rozširovanie palety produktov.

Chladiče oleja MS Motorservice

Špecialista na náhradné diely distribuuje olejové chladiče značky Pierburg vhodné pre osobné vozidlá. Zároveň dopĺňajú pod značkou BF existujúci sortiment medzinárodne pôsobiaceho predajcu náhradných dielov pre úžitkové vozidlá. V súlade s vysokými štandardmi spoločnosti presvedčia kvalitou OE. Vhodné tesnenia sú navyše súčasťou dodávky.

Funkcia chladiča oleja

Vysoko namáhané časti motora, ako sú napríklad piesty, využívajú motorový olej nielen na mazanie a utesnenie, ale aj na chladenie. Olej cirkuluje v uzavretom okruhu z olejovej vane cez olejové čerpadlo k pohyblivým častiam motora a späť do olejovej vane. Dodatočné chladenie sa dosahuje pomocou chladiča oleja, ktorý je integrovaný do olejového okruhu.

Mnohé chladiče oleja sú v súčasnosti vyhotovené ako kotúčové konštrukcie: Niekoľko dosiek nad sebou vytvára navzájom oddelené kanály, pričom sa striedajú jeden kanál s olejom a jeden kanál s chladiacim prostriedkom. Na lepší prenos tepla môžu byť kanály vybavené vstavanými prvkami na zväčšenie povrchu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!