Firma Goodyear predstavila pneumatiky vyrobené na 90 % z trvalo udržateľných materiálov

9 januára 2023, 17:17

Spoločnosť Goodyear Tire & Rubber Company predstavila na začiatku januára predvádzacie pneumatiky vyrobené na 90 % z trvalo udržateľných surovín. Predvádzacie pneumatiky úspešne prešli všetkými potrebnými schvaľovacími testami aj internými skúškami spoločnosti Goodyear.

Pneumatika GoodyearPredvádzacie pneumatiky sa vyznačujú nižšou hodnotou valivého odporu ako referenčné pneumatiky vyrobené z tradičných surovín. Majú tak, navyše, aj potenciál znižovať spotrebu paliva a uhlíkovú stopu pri prevádzke.

Vlani v januári Goodyear oznámil, že zvládol vyrobiť pneumatiky s podielom  70 % z trvalo udržateľných materiálov. Tento rok už v spolupráci so svojimi subdodávateľmi plánuje praktickú výrobu obmedzenej série týchto pneumatík.

Uvedenie pneumatík vyrobených na 90 % z trvalo udržateľných surovín na trh bude vyžadovať ďalšiu spoluprácu s dodávateľskou základňou spoločnosti, aby sa dohodli dodávky veľkých objemov inovatívnych materiálov potrebných na ich výrobu.

Úspešne pokračujeme na ceste k nášmu cieľu, uviesť do roku 2030 na trh prvé pneumatiky so stopercentným obsahom udržateľných materiálov,“ povedal Chris Helsel, senior viceprezident pre globálne operácie a technologický riaditeľ Goodyear Tire & Rubber Company. „Uplynulý rok bol pre jeho naplnenie kľúčový. Preskúmali sme nové technológie, identifikovali možnosti ďalšej spolupráce a využili odhodlanie nášho tímu, aby sme zvládli výrobu pneumatík na 90 % z udržateľných materiálov, ale aj aby sme už tento rok mohli vyrábať pneumatiky až so 70 % podielom udržateľných materiálov. Náš tím tak ďalej preukazuje svoje inovačné schopnosti a odhodlanie pracovať na lepšej budúcnosti.“

Predvádzacie pneumatiky z 90 % udržateľných surovín – 17 rôznych východiskových surovín v 12 komponentoch pneumatík

Predvádzacie pneumatiky vyrobené na 90 % z trvalo udržateľných surovín obsahujú v svojich dvanástich súčastiach celkom 17 rôznych východiskových materiálov.

Prechod k trvalo udržateľným materiálom je viditeľný už aj v niektorých ponúkaných produktových radoch spoločnosti Goodyear. Osem produktových radov a niektoré pretekárske pneumatiky už obsahujú sójový olej. A od roku 2018 Goodyear v svojich produktových radoch viac ako zdvojnásobil uplatnenie RHA siliky. Uvedením pneumatík s až 70 % podielom udržateľných materiálov na trh Goodyear v praxi demonštruje svoj záväzok prispievať svojimi produktmi k lepšej budúcnosti.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!