FERDUS: Nové ofukovacie pištole talianskeho výrobcu GAV z radu PROFI 5000

23 februára 2023, 10:54

FERDUS uvádza na trh trojicu nových ofukovacích pištolí GAV z radu PROFI 5000. Spoločnú charakteristiku celého trojlístka definuje predovšetkým telo, ktoré je pri každom modeli tvorené modrým kopolymérom s mäkkými čiernymi anatomickými výplňami na rukoväti a spúšti.

Vďaka tejto kombinácii sú pištole pevné aj ľahké zároveň. Nestudenia a znižujú únavu rúk pri opakovanom stlačení. Kvalitné tesnenie bráni vnikaniu nečistôt do vnútorného mechanizmu. Pripojenie tlakového vzduchu je riešené pomocou vnútorného závitu v robustnej mosadznej a poniklovanej vsuvke na spodnej časti v osi rukoväte.

Odlišné sú naopak jednotlivé vzduchové trysky. Základný model 5000-1 ponúka klasický nerezový výstup s dĺžkou 135 mm a jednosmerným prúdením, prevedenie 5000-5 kryje kovovú trysku plastovým obalom s tromi otvormi, ktoré sa starajú o rozptyl vzduchu do všetkých strán. Vhodné na práce, kde hrozí riziko poškriabania. Špeciálny typ 5000-6 disponuje opäť zakončením z plastu, ale iba 40 mm dlhým. Svoje uplatnenie nájde pri čistení veľkých plôch.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!