Dizajn automobilov sa môže čoskoro radikálne zmeniť: ZKW a REHAU Automotive vyvíjajú inteligentné predné časti vozidiel

15 mája 2023, 9:06

Špecialista na systémy automobilového osvetlenia ZKW a špecialista na plasty a dodávateľ pre automobilový priemysel REHAU Automotive sa rozhodli spoločne podporovať integráciu moderných systémov osvetlenia do predných častí vozidiel.

Spoločným cieľom je vyvinúť „inteligentné predné časti vozidiel“ vhodné pre sériovú výrobu, čo prinesie zákazníkom z odvetvia automobilového priemyslu výraznú pridanú hodnotu, v podobe zlúčenia funkcií. Obaja partneri pracujú od apríla 2023 na koncepcii „bezšvovej inteligentnej prednej časti vozidla“, ktorú bude možno integrovať do vozidla už ako kompletný systém. Spoločnosti REHAU Automotive a ZKW budú spoločne reagovať aj na dopyty zo strany obchodných partnerov.

REHAU Automotive a ZKW budú spolupracovať na konceptoch a predvývojových projektoch, s cieľom ponúknuť zákazníkom riešenia orientované na budúcnosť, spájajúce osvetlenie, senzorové technológie a elektroniku v prednej časti vozidla do „bezšvovej inteligentnej prednej časti vozidla“.

Odstránením funkcie chladiča v elektrických vozidlách vzniká priestor pre úpravu veľkej plochy v prednej časti vozidla. „Bezšvová inteligentná predná časť vozidla“ inteligentne spája doteraz samostatne  vyvíjané a inštalované komponenty do uceleného systému. Bezšvová predná časť vozidla bude navyše doplnená o svetelné, logo či senzorové a vyhrievacie prvky, čím sa zaradí k inteligentným dizajnovým objektom. Okrem toho musí predná časť vozidla naďalej zabezpečovať ochranu cestujúcich v prípade nehody a spĺňať najvyššie bezpečnostné požiadavky.

Spolupráca na vývoji už odštartovala

Spoločnosti ZKW a REHAU Automotive už spolupracujú na rôznych konceptoch pre výrobcov automobilov. Spoločný vývoj integrovanej prednej časti vozidla odštartoval už v apríli.

„Cieľom spolupráce je otvoriť ďalší obchodný potenciál prostredníctvom integrácie našich moderných svetelných a elektronických riešení do ucelených dielov vozidiel. Sme veľmi radi, že máme po boku tak silného partnera, akým je spoločnosť REHAU Automotive,“ hovorí Dr. Wilhelm Steger, generálny riaditeľ spoločnosti ZKW Group GmbH.

„Automobily sú našou vášňou. Dynamický rozvoj mobility nás motivuje vyvíjať nové a čo najlepšie riešenia pre našich zákazníkov. Individuálny, funkčný dizajn sa stáva dôležitým rozlišovacím prvkom pre výrobcov automobilových dielov. Spolu s naším silným partnerom ZKW vyvíjame exteriérové komponenty, ktoré dajú vozidlám nový vzhľad, v kombinácii so svetlom,“ zdôrazňuje Dr. Markus Distelhoff, generálny riaditeľ REHAU Automotive.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!