NTK Vehicle Electronics rozširuje svoju ponuku o nový rad snímačov EDPS

19 júna 2023, 9:35

Spoločnosť Niterra (skôr známa ako NGK SPARK PLUG), popredný svetový špecialista na zapaľovanie a elektroniku pre vozidlá, oznamuje uvedenie nového radu snímačov výfukových plynov a diferenčného tlaku (EDPS – exhaust gas & differential pressure sensors). Zaradením tohto radu snímačov pod značku NTK Vehicle Electronics dopĺňa Niterra svoje portfólio výrobkov zameraných na ochranu proti znečisteniu.

snímač EDPS NTK Vehicle Electronics

EDPS hrajú významnú rolu pri optimalizácii motorov. Musia poskytovať riadiacim jednotkám motora (ECU) potrebné informácie o tlaku výfukových plynov a stave zaplnenia filtra pevných častíc (DPF). Rad EDPS spoločnosti NTK Vehicle Electronics zahŕňa snímače diferenčného tlaku (DPS), snímače tlaku výfukových plynov (EPS) a snímače vysokého tlaku (HPS). Poskytuje komplexné pokrytie vozového parku. Snímače je naviac možné inštalovať na rôzne miesta vo vozidle.

Snímače DPS merajú tlakovú stratu medzi dvomi bodmi prietoku plynov. Inštalujú sa na rôznych miestach výfukového potrubia (pred/za DPF, pred/za katalyzátorom, pred/za turbodúchadlom alebo pred/za chladičom EGR (recirkulácia výfukových plynov)). V jednom mieste regulujú nízkotlakovú recirkuláciu plynov. V druhej polohe sledujú funkciu DPF a zároveň hlásia stav jeho zaplnenia späť do riadiacej jednotky.

Snímače DPS NTK Vehicle Electronics

Snímače EPS merajú tlak a hlásia tieto informácie riadiacej jednotke. Môžu byť namontované na rôznych miestach výfukového systému, napríklad pred filtrom pevných častíc, pred turbodúchadlom alebo za turbodúchadlom.

Snímače EPS NTK Vehicle Electronics

Snímače HPS merajú spätný tlak výfukových plynov. Inštalujú sa buď pred DPF, pred turbodúchadlo, za turbodúchadlo, alebo za chladič EGR. Tieto informácie sú odosielané do riadiacej jednotky, ktorá ich využíva na sledovanie a ochranu turbodúchadla. Sledovanie výstupného tlaku plynov zabraňuje poškodeniu výfukového potrubia spätným tlakom. Pri ventiloch EGR a chladičoch EGR sa informácie používajú tiež na prispôsobenie a riadenie rýchlosti recirkulácie výfukových plynov, čo je dôležité z hľadiska dodržovania emisných noriem.

Snímače HPS NTK Vehicle Electronics

So 62 % pokrytím vozového parku (celkom 87 miliónov vozidiel) je teraz NTK Vehicle Electronics lídrom v ponuke EDPS medzi prémiovými značkami. Ide o 42,3 milióna vozidiel v strednej Európe, 36,8 milióna vozidiel v západnej Európe a 7,6 milióna vozidiel na Strednom východe a vo východnej Afrike.

„Naša ponuka vysokokvalitných senzorov NTK Vehicle Electronics bola teraz rozšírená o nový rad EDPS,“ hovorí Frank Massia, marketingový riaditeľ pre popredajný trh EMEA spoločnosti Niterra EMEA GmbH. „Uvedenie tohto produktu na trh poskytuje našim obchodným partnerom a prevádzkovateľom autoservisov rozšírené možnosti predaja vďaka vysokému pokrytiu vozového parku, kvalite a rôznym predajným službám spojených s radom EDPS.“

Logo NTK Vehicle ElectronicsVzhľadom na to, že sa EDPS stále viac objavujú v nových vozidlách všetkých značiek, očakáva sa, že v nadchádzajúcich rokoch zaznamenajú na trhu výrazný rast. To následne umožní znižovať emisie vozidiel. Aj keď sa EDPS v súčasnej dobe používajú skôr vo vozidlách so vznetovými motormi, ich prítomnosť na trhu s benzínovými motormi bude v nadchádzajúcich rokoch rásť rýchlejším tempom.

Značka NTK Vehicle Electronics poskytuje služby prémiovej kvality a lokálne distribučné zastúpenie, ktoré zákazníkom umožňuje využívať tento konkurencieschopný sortiment. Nový rad EDPS, ktorý je teraz v predaji, je sprevádzaný technickými videami a dá sa dohľadať v TecDocu, katalógu Excel Master a novom vyhľadávači Part Finder. Ďalšie informácie nájdete na adrese www.ngkntk.com.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!