FERDUS: Kotúč na odstraňovanie závaží

18 januára 2024, 11:11

Spoločnosť FERDUS rozširuje svoj sortiment o gumové kotúče s výrezom, ktoré pomáhajú odstraňovať zvyšky po samolepiacich závažiach.

Novinka FERDUS

Odstraňovanie zvyškov po samolepiacich závažiach z zliatinových diskov je jedným z klasických príkladov nekonečných debát a diskusií. Nielen preto, že stopercentne uspokojivých riešení je ako šafranu, ale aj preto, že existuje veľké množstvo spôsobov, ako sa pokúsiť k čistému disku dopracovať, z ktorých každý má svojich zástancov i odporcov.

Klasikou je plastové dláto, experimentovať je možné s rôznymi roztokmi, iným riešením môže byť závažie s pevnejšou lepiacou páskou. Samostatnou kapitolou sú potom gumové kotúče, a práve v tejto kategórii zaraďuje FERDUS do ponuky novinku.

Popri tradičnom prevedení s hladkým povrchom po obvode teraz ponúka aj variant s výrezmi. V čom je rozdiel? Zatiaľ čo obyčajný kotúč odstraňuje zvyšky pomocou tepla vznikajúcim trením, čo môže spôsobovať rozmazanie lepidla po nástroji aj kolese, ozubený variant materiál nielen zahrieva, ale aj aktívne odsekáva. Je iba potrebné počítať s tým, že sa ozubený gumový kotúč o niečo rýchlejšie opotrebuje.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!