Spoločnosť Spessart, ktorá sa zaoberá výšivkami a potlačou textilu, je novým členom skupiny Mewa

26 februára 2024, 11:55

Poskytovateľ textilných služieb Mewa rozširuje svoje podnikateľské portfólio. Od 1. januára 2024 sa spoločnosť Spessart so sídlom v Stockstadte nad Mohanom stala dcérskou spoločnosťou skupiny Mewa. Bude pôsobiť pod názvom „Spessart Textilveredlungs-Service GmbH“.

Spoločnosť Spessart, ktorá sa špecializuje na spracovanie textilu, výšivky, potlač a dokončovacie práce, bola založená v roku 1946. Zamestnáva približne 100 ľudí a v roku 2022 dosiahla ročný obrat viac ako päť miliónov eur. Výroba prebieha v Nemecku, v mestách Alzenau, Immenhausen a Stockstadt nad Mohanom. Na týchto troch miestach sa vyšívajú a potláčajú textílie všetkých druhov.

Obe spoločnosti spája dlhoročné partnerstvo. Spoločnosť Mewa úzko spolupracuje so spoločnosťou Spessart už mnoho rokov v oblasti služieb vyšívania alebo tlače loga na textil.

„Vzťahy medzi spoločnosťami Spessart a Mewa sa vyznačujú dôverou a uznaním. Týmto prevodom a integráciou do skupiny Mewa prehlbujeme naše úspešné obchodné vzťahy a zároveň posilňujeme náš hodnotový reťazec. Srdečne vítame všetkých nových zamestnancov a tešíme sa na ešte intenzívnejšiu spoluprácu v budúcnosti,“ hovorí Bernhard Niklewitz, generálny riaditeľ (CEO) spoločnosti Mewa.

Obchodné riadenie spoločnosti prevzali Reiner Heinrichs, vedúci oddelenia produkcie pracovných odevov spoločnosti Mewa, a Günes Yenen, doterajší obchodný riaditeľ spoločnosti Mewa v Anglicku. Na zabezpečenie hladkého prechodu zostane Hans Dieter Bittroff v spoločnosti Spessart ako generálny riaditeľ aj v roku 2024. Spoločnosť Mewa bola pre neho prvou voľbou, keď hľadal riešenie nástupníctva v spoločnosti.

„Spoločnosť Spessart zostane prevádzkovo nezávislá a jej podnikanie bude pokračovať v nezmenenej podobe. Som mimoriadne rád za svojich zamestnancov, že som našiel partnera, ktorý zdieľa hodnoty rodinného podniku,“ vysvetlil Bittroff.

Viac informácií nájdete na webovej stránke MEWA.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!