Štvorstĺpový zdvihák FERDUS KAPPA500/WT52E

4 apríla 2024, 21:45

Firma FERDUS prichádza s novinkou KAPPA500/WT52E – štvorstĺpovým zdvihákom kombinujúcim základné, stredné aj vyššie prvky výbavy.

KAPPA500/WT52E disponuje nosnosťou 5000 kg, prízdvih zvládne o dve tony menej. V oboch prípadoch sa jedná o hodnoty, ktoré stačia na súčasnú produkciu osobných aj ľahkých úžitkových vozidiel. Nie je tomu inak pri dĺžke, šírke a výške.

Prvý zo sledovaných parametrov dosahuje hodnotu 5200 mm. Prakticky však možno zdvihnúť vozidlo s rázvorom až o 300 mm dlhším. Jednak kvôli pätkám plošín, ktoré v žiadnej polohe nezasahujú do vnútorného priestoru pod vozidlom, a tiež vďaka extrémnemu vybraniu pre točnice. To končí len 50 mm od okrajov.

Plošiny sú široké 550 mm, vzdialenosť medzi nimi môže byť ľubovoľne upravená. Rovnako ako v prípade dĺžkových parametrov aj tu platí, že je zdvihák pripravený prakticky na čokoľvek vrátane predĺžených verzií dodávok alebo iných LUV.

Nájazd začína iba na 245 mm, hlavné plošiny vystúpia do 1800 mm, prízdvih na zvesenie kolies pridá ďalších 450 mm. Poradí si tak s nízkymi podvozkami, rovnako ako s naozaj veľkými kolesami.

Mechanizmus zdviháka je vzduchovo-hydraulický, o čerpanie oleja sa stará elektromotor. Hlavný zdvíhací piest sa podarilo uložiť pod jednu z plošín. Naň nadväzuje rozvod oceľového lana do všetkých štyroch stĺpov. Každý z nich je vybavený pneumatickou západkou. Tie je možné navyše vzájomne synchronizovať pomocou nastavenia závitových tyčí, na ktorých sú upevnené západkové hrebene.

Presné pojazdové koľajnice a držadlo uľahčujú horizontálnu manipuláciu, vertikálny pohyb zaisťuje pohodlný a vysoko ergonomický ovládač pedálového typu. Ani tu nechýba západkové zabezpečenie.

KAPPA500/WT52E však ponúka aj ďalšie prvky výbavy. Medzi tie najzaujímavejšie patria určite masívne klzné plochy pod kolesá s natáčaním v uhle až troch stupňov. Poteší taktiež nastaviteľné vybranie plošín s radom rôzne širokých výplní a vysokou variabilitou, vďaka ktorému na zdvihák pasujú všetky aktuálne dostupné točnice.

Praktické predvedenie je možné v chropyňskom FERDUS EXPO – najväčšom showroome autoservisnej a pneuservisnej techniky na Morave.

Technické parametre:

Hlavné plošiny
Nosnosť 5000 kg
Zdvih 245-1800 mm
Dĺžka plošiny 5200 mm
Šírka plošiny 550 mm
Vzdialenosť medzi plošinami voliteľná
Prízdvih
Nosnosť 3000 kg
Zdvih 70-450 mm
Rozsah ramien 880-1600 mm
Ostatné údaje
Tlak vzduchu 6-8 bar
Ovládacie napätie 24 V
Prúdová zostava 3NPE 400 VAC, 50 Hz
Pripojenie 5-kolíková valcová vidlica 16 A
Hmotnosť 1780 kg

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!