Indikátory na matice v ponuke firmy FERDUS

20 júna 2024, 10:46

Indikátory povolenia matíc kolies vozidiel nie sú ničím novým, ale aktuálne zaradenie do ponuky e-shopu FERDUS v porovnaní s väčšinou konkurencie vybočuje nasadením veľkého počtu najrôznejších typov. Celkom ich je 24 a dajú sa rozdeliť do troch skupín.

Indikátory na matice v ponuke firmy FERDUS

Základ predstavujú indikátory HBS a HBL. V oboch prípadoch sa zhodne jedná tzv. horné prevedenie určené na presný rozmer matice. Rozdiel je ale v dĺžke a tým pádom aj v umiestnení smerovej šípky. Variant S ako short, teda krátky, má šípku v spodnej časti indikátora, variant L ako long, teda dlhý, má šípku hore.

ndikátory HBS a HB

Druhá skupina zahŕňa indikátory HBY. Tie sa musia zaobísť bez krycej čiapočky matice, za to ale vďaka vnútornému ozubenému okružiu zvládajú viac priemerov, a to konkrétne v rozpätí 1-2 mm.

indikátory HBY

Vôbec najzaujímavejšia je potom posledná skupina označovaná skratkou HBM. Plastový prstenec okolo matice tu funguje na princípe opasku alebo napríklad sťahovacej pásky, takže je možné indikátory použiť pre ešte rôznorodejšie priemery. Indikátor HBM3850 napríklad zvládne až 12 mm rozdielu.

indikátory HBM

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!