Continental WinterContact TS 870 dominuje v teste zimných pneumatík ADAC 2024

27 septembra 2024, 13:54

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 s rozmerom 205/55 R 16 sa umiestnila na prvom mieste v teste zimných pneumatík, ktorý dnes zverejnili nemecký autoklub ADAC, rakúsky ÖAMTC a švajčiarsky TCS.

ADAC a ÖAMTC mu udelili najvyššie hodnotenie “dobrý” (2,0), zatiaľ čo švajčiarsky TCS ho ohodnotil ako “veľmi odporúčaný”. Tým sa zimná pneumatika Continental umiestnila na prvom mieste z celkového počtu dvanástich testovaných modelov. Autokluby testovali pneumatiky od európskych, ázijských a amerických výrobcov. Testovaným vozidlom bol Volkswagen Golf.

Pneumatika WinterContact TS 870 v teste splnila vysoké požiadavky autoklubov: Continental WinterContact TS 870 je presvedčivá na všetkých povrchoch vozovky a získala jednoznačne dobré hodnotenie bezpečnosti jazdy s miernym odstupom od nasledujúcej pneumatiky.”

ADAC tiež potvrdzuje silné stránky pneumatiky WinterContact TS 870: “Na mokrej vozovke dosiahla pneumatika WinterContact TS 870 najlepšie hodnotenie spomedzi testovaných pneumatík. Získala dobré hodnotenie, pretože dosahuje nadpriemerné výsledky na mokrých cestách v testovaných všetkých kritériách. Vodičov si získava krátkou brzdnou dráhou a dobrým správaním pri aquaplaningu, ako aj jazdnými vlastnosťami.”

Pneumatika WinterContact TS 870 je určená pre autá mini až strednej veľkosti. S touto zimnou pneumatikou môžu bezpečne prežiť zimu aj športové kompaktné vozidlá. Široká ponuka zahŕňa pneumatiky s priemerom od 14 do 18 palcov, profilmi od 40 do 70 a šírkami od 155 do 225 milimetrov – vrátane modelov s ochranou ráfika a označením XL pre zvýšenú nosnosť. S najvyšším rýchlostným indexom V pre dojazd až do 240 km/h.

Semperit Speed-Grip 5 zvíťazil aj u poroty

Výkon Semperitu v teste bol tiež potešujúci. Značka, ktorá je doma u rakúskych susedov, si získava čoraz väčšiu popularitu aj v našich krajinách. Pneumatika Speed-Grip 5 v rozmere 215/55 R 17 získala od ADAC a ÖAMTC celkové hodnotenie “uspokojivé” (2,6) a od TCS “odporúčané”: “Ponúka nadpriemerný kilometrový výkon a vykazuje aj nízke opotrebenie. Jej účinnosť je pôsobivá aj vďaka nízkej hmotnosti, nízkemu valivému odporu a s tým súvisiacej nízkej spotrebe paliva”.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!