MICHELIN PRIMACY 4 – bezpečná až do opotrebovania behúňa

5 marca 2018, 14:36

Na trh prichádza nová letná pneumatika MICHELIN Primacy 4 pre osobné vozidlá, ktorá vďaka inovatívnej stavbe zaručuje krátku brzdnú dráhu na mokrom povrchu až do okamihu, keď je zvyšná hĺbka behúňa 2 mm. Nová pneumatika Michelin má zároveň ukazovateľ, ktorý uľahčuje kontrolu stavu opotrebovania behúňa.

MICHELIN PRIMACY 4 – vďaka inovatívnej technológii bezpečná až do opotrebovania behúňaPneumatika MICHELIN Primacy 4, ktorá bola vytvorená po 3 rokoch vývoja, zaisťuje krátku brzdnú dráhu na mokrom povrchu vtedy, keď je nová, ako aj v priebehu jej používania. Testy TUV SUD preukázali, že brzdná dráha novej pneumatiky je priemerne o 0,9 m kratšia v porovnaní s konkurenčnými pneumatikami s rozmerom 205/55 R16 91V. Ešte lepšie výsledky zaznamenali pri opotrebovaných pneumatikách. Pneumatika s hĺbkou behúňa 2 mm má o 2,8 m kratšiu brzdnú dráhu, než je priemer u konkurenčných pneumatík.

Takéto výkony umožňuje najnovšia generácia zmesi gumy na báze elastomérov a optimalizovaná stavba behúňa. Prierez behúňových drážok pneumatiky MICHELIN Primacy 4 má oproti tradičnému kužeľovitému tvaru skôr obdĺžnikovú podobu. Vďaka tomu sa priestor na odvod vody zväčšil o 22 % a zvýšila sa tak odolnosť voči aquaplaningu aj pri zvyšnej hĺbke behúňa 2 mm.

Z testov organizácie DEKRA navyše vyplýva, že životnosť pneumatiky MICHELIN Primacy 4 je dlhšia – priemerne o 18.000 kilometrov – než odolnosť najbližších testovaných konkurenčných pneumatík. Nová pneumatika navyše umožňuje ľahšie sledovať mieru opotrebovania behúňa, pretože okrem tradičných indikátorov opotrebovania sa na spodnej strane drážky nachádzajú doplňujúce ukazovatele. Vďaka nim môžu vodiči ľahko a rýchlo určiť úroveň opotrebovania svojich pneumatík.

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!