ContiSportContact 5 SUV vyhrala test časopisu AutoBild Allrad

12 marca 2018, 20:00

Pri tohtoročnom teste letných pneumatík časopisu AutoBild allrad (vydanie 4/18) sa pneumatiky ContiSportContact 5 SUV stali víťazom testu mnohých kontrolných meraní na mokrých aj suchých vozovkách, ako aj v teréne.

Pneumatiky sa presadili v konkurencii siedmych európskych, amerických a ázijských výrobcov. Odborníci testovali pneumatiky o veľkosti 265/60 R 18 v 15 kategóriách na pneumatika ContiSportContact 5 SUVsuchých a mokrých vozovkách, ako aj na tráve, štrku, piesku a v blate. Veľkosť pneumatík je určená pre veľké terénne vozidlá a SUV, testovaným vozidlom bol Mercedes triedy G.

Pneumatiky ContiSportContact 5 SUV pri teste očarili predovšetkým svojou vysokou vyváženosťou. Tak ako boli pri brzdení na suchej vozovke celkom vpredu, obsadili aj pri skúškach na štrku, ako aj na mokrej vozovke prvé miesto. Riadenie na suchej a mokrej vozovke absolvovali s veľmi dobrými výsledkami. K tomu sa navyše pridali krátke brzdné dráhy a nízky valivý odpor.

Pneumatiky ContiSportContact 5 SUV sa hodia pre mnoho SUV, ako aj pre športové autá. Program dodávok zahŕňa pneumatiky pre disky s priemerom medzi 17 a 22 palcami, prierezom medzi 65 a 35 percent a šírkou medzi 195 a 315 milimetrov s rýchlostným limitom do 300 km/h.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!