Goodyear uvádza na trh nové Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

19 marca 2018, 11:21

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh najnovší prírastok rodiny Eagle F1 Asymmetric – pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV. Ponúkajú účinnejšie brzdenie a lepšiu ovládateľnosť vozidla za akýchkoľvek podmienok na ceste.

Vysoká priľnavosť

Vysoko výkonné (UHP) pneumatiky skracujú brzdnú dráhu SUVHlavným prínosom pneumatík Eagle F1 Asymmetric 3 SUV je technológia aktívneho brzdenia Active Braking Technology. Pri brzdení sa vďaka nej zväčšuje styčná plocha pneumatík s vozovkou, a teda aj ich priľnavosť, čo skracuje brzdnú dráhu na suchej i mokrej vozovke.

Druhým dôležitým prínosom nových pneumatík je technológia Grip Booster, ktorá spočíva vo využití adhezívnejšej zmesi, vďaka ktorej sa pneumatiky viac lepia k povrchu vozovky. Zmes zvyšuje priľnavosť a zlepšuje správanie sa vozidla pri brzdení a ovládateľnosť.

Testy TÜV Süd na zákazku spoločnosti Goodyear tieto hlavné prednosti nových pneumatík potvrdili.

  • Na suchej i mokrej vozovke skracujú Eagle F1 Asymmetric 3 SUV brzdnú dráhu o 1,2 metra

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

 Stabilná ovládateľnosť

 

Konštruktéri značky Goodyear neúnavne pracovali na tom, aby zdokonalili dezén behúňa a využili pritom novú konštrukčnú technológiu špeciálne pre SUV. Nový kord v jednotlivých vrstvách pneumatiky pomáha zlepšovať ovládateľnosť vozidla pri vyšších rýchlostiach, optimalizovať tuhosť pneumatík v zákrutách a znižovať opotrebenie behúňa. Ďalšie zníženie opotrebenia behúňa priniesla optimalizácia prierezu pneumatiky a dezénu.

Všetky tieto opatrenia dopĺňa pridanie vrstvy UHP Cool Cushion Layer. Táto technológia zlepšuje ovládateľnosť vozidla pri súčasnom znížení valivého odporu. Výsledkom je vyššia hospodárnosť jazdy.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!