Continental rozširuje produktový rad letných pneumatík

19 marca 2018, 16:53

Spoločnosť Continental v tomto roku opäť rozšírila paletu letných pneumatík pre osobné vozidlá. Portfólio výrobkov pre tento rok eviduje viac ako 210 nových produktov. Novinku predstavujú rozmery pneumatík pre športové vozidlá, pre strednú a vyššiu triedu automobilov, automobily typu mini a malé automobily. 

SportContact 6 – špičková pneumatika s novými rozmermiSportContact 6 – špičková pneumatika s novými rozmermi

S modelom SportContact 6 má spoločnosť Continental v ponuke superšportovú pneumatiku pre segment maximálnych výkonov, ktorá výrazne predstihuje predchádzajúce modely najmä v oblasti jazdných vlastností, dokonalosti riadenia a spôsobilosti pre vysoké rýchlosti. K dispozícii je takmer 80 výrobkov pre disky s priemerom medzi 18 a 23 palcami, šírky pneumatík sú v rozmedzí od 225 do 335 milimetrov a prierezy medzi 45 a 25 percentami. Pneumatika SportContact 6 je schválená pre rýchlosti do 350 km/h.

PremiumContact 6 – bezpečnosť a precízne jazdné vlastnosti pre strednú a vyššiu triedu automobilov

Modelom PremiumContact 6 vytvára spoločnosť Continental skvelé premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá. Spája v sebe komfort, presné reakcie riadenia, maximálnu bezpečnosť a dobré ekologické vlastnosti. Inžinieri v oblasti pneumatík za tým účelom vyvinuli nové zmesi, nový dizajn pneumatiky, ktorý si vypožičali zo špičkovej športovej pneumatiky SportContact 6, ako aj profil, ktorý zabezpečuje komfortnú jazdu.

ContiEcoContact 5: Bezpečná pneumatika šetriaca palivo, až po vyššiu triedu automobilov

SportContact 6Kombinácia krátkych brzdných dráh na mokrej a suchej vozovke s nízkym valivým odporom sa v minulosti považovala za maximálne problematickú. Model ContiEcoContact 5 je pneumatika pre osobné automobily, ktorá zvláda obe vlastnosti zdanlivo bez problémov. Vývojári pneumatík však museli pristúpiť k úpravám, ktoré sa dotkli všetkých komponentov pneumatiky. Výsledkom je – pri kratších brzdných dráhach na mokrej vozovke – zníženie valivého odporu o 20 percent a nárast životnosti o 12 percent.

Mnoho schválení od výrobcov, prvé miesta a odporúčania pri testoch letných pneumatík

Keďže pri približne tretine nových vozidiel európskej výroby výrobcovia pneumatík používajú pneumatiky prémiovej značky Continental, je prirodzene k dispozícii široká paleta pneumatík spĺňajúcich špecifikácie od výrobcov vozidiel a dajú sa objednať nielen v autosalónoch, ale aj v špecializovaných predajniach pneumatík. Modely SportContact 6, PremiumContact 6 a ContiEcoContact 5 spĺňajú všetky požiadavky kladené na pneumatiky Continental.

V testoch špecializovaných magazínov získali výrobky Continental mnoho víťazstiev a môžu sa pochváliť tými najlepšími hodnoteniami. Pneumatiky získali od združenia ADAC a magazínov auto motor und sport a Auto Zeitung najvyššie hodnotenie. V časopise AutoBild sportscars obsadila pneumatika SportContact 6 prvé miesto, v sesterskom časopise „allrad“ sa pneumatika ContiSportContact 5 SUV stala víťazom testu. V rozsiahlom teste letných pneumatík magazínu AutoBild sa pneumatika ContiPremiumContact 5 kvalifikovala do najvyššieho hodnotenia „Vzorová“.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!