Dunlop predstavuje pneumatiky na zakazku pre Harley-Davidson

14 mája 2018, 8:48

Dlhodobá spoločná cesta značiek Dunlop a Harley-Davidson tento rok pokračuje. Spoločnosť Harley-Davidson oznámila, že svoje motocykle radov Fat Bob a Fat Bob S modelového roku 2018 bude obúvať do nových pneumatík Dunlop D429.

Harley - Davidson s pneumatikami Dunlop D429Osobité pneumatiky Dunlop D429 sa vyznačujú agresívnym dezénom behúňa v štýle motoriek scrambler. Dunlop ho vyvíjal v tesnej spolupráci so spoločnosťou Harley-Davidson tak, aby spĺňal konkrétne špeciálne požiadavky strojov Fat Bob a Fat Bob S.

Nový dezén bol navrhnutý tak, aby vyhovoval úplne novému radu podvozkov Harley-Davidson Softail, ktoré ponúkajú potenciál tak dynamickej jazdy, aký legendárne americké stroje s motormi V2 doteraz nepoznali.

Dmitri Talboom, produktový manažér Dunlop Motorcycle Europe vysvetľuje význam vývoja pneumatík na zákazku. „Fat Bob má motor s objemom 1,8 litra s masívnym točivým momentom pri nízkych otáčkach. To kladie úplne špecifické požiadavky na pneumatiky, preto bol profil behúňa D429 počítačovo optimalizovaný v záujme dlhej životnosti a rovnomerného opotrebenia.”

Pneumatiky D429 sú na bočniciach označené Harley-Davidson/Dunlop.

Uvedenie pneumatík D429 na trh pokračuje ako oficiálne partnerstvo dodávok originálnej výbavy, ktoré trvá už 37 rokov od doby, kedy si Harley-Davidson Dunlop vybral ako schválené pneumatiky pre model Sportster.

Pneumatiky D429 sú v Európe v predaji u dealerov značky Harley-Davidson a u špecializovaných predajcov motocyklových pneumatík značky Dunlop.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!