Continental postráži vaše pneumatiky

7 júna 2018, 14:17

Spoločnosť Continental nedávno oficiálne spustila svoju novú digitálnu platformu na monitorovanie pneumatík pre komerčné vozidlá, ContiConnect™. Riešenie monitoruje, analyzuje a hlási údaje o teplote a tlaku pneumatík pre nákladné vozidlá, autobusy, priemyselné vozidlá alebo vozidlá určené na zemné práce.

Platforma na monitorovanie pneumatík pre komerčné vozidlá, ContiConnect™

Toto efektívne riešenie na diaľkové monitorovanie pneumatík je teraz k dispozícii v Spojených štátoch, Kanade, Malajzii a Thajsku. Viacero ďalších trhov v Európe a v Ázii bude nasledovať v roku 2018 a v nasledujúcom roku.

Systém pomáha vozovým parkom maximalizovať účinnosť a vysiela upozornenia, ak sa tlak v pneumatikách odchýli od definovanej hodnoty. Vďaka týmto informáciám profituje flotila vozidiel zo zníženého počtu porúch, znižuje náklady na údržbu a vytvára hodnotu predĺžením času prevádzky vozidla.

Nová digitálna platforma na monitorovanie pneumatík ContiConnect pozostáva z rôznych komponentov, ktoré sa dajú kombinovať viacerými spôsobmi:

  • Senzor v pneumatike – pneumatika sa stáva inteligentnou
    Senzor v pneumatike spája pneumatiky vozidla s okolitým svetom. Je namontovaný vo vnútornom plášti pneumatiky. Tým je zabezpečená optimálna montážna poloha senzora, ktorá veľmi presne meria tlak pneumatiky, ako aj jej teplotu. Okrem toho je senzor chránený pred poškodením alebo krádežou. K dispozícii je riešenie na dodatočnú montáž, ako aj riešenie namontované už z výroby.

Platforma na monitorovanie pneumatík ContiConnect

  • Yard Reader Station – prijímač údajov z pneumatík
    Garážová čítacia stanica je spojovacím komponentom medzi senzorom pneumatiky a spracovaním údajov spoločnosťou Continental. Číta údaje zo senzorov, keď vozidlo prechádza popri prijímači, a posiela údaje na spracovanie, kde sa tieto analyzujú a interpretujú. Garážová čítacia stanica je nainštalovaná na frekventovaných miestach vozového parku, ako je napr. umývacia rampa, čerpacia stanica alebo iné podobné stanovištia.
  • Webový portál – rozhranie pre celý vozový park
    Webový portál je rozhranie, na ktorom môžu manažéri vozových parkov aktívne monitorovať a sledovať stav pneumatík a výkonnosť všetkých vozidiel v rámci svojho vozového parku. Portál, ktorý sa spúšťa priamo v prehliadači, ponúka rôzne možnosti zobrazenia a je prístupný z akéhokoľvek typu zariadenia.

Platforma na monitorovanie pneumatík ContiConnect od Continentalu

  • Notifikácie – manažéri vozových parkov sú neustále informovaní
    Toto riešenie informuje manažérov vozových parkov prostredníctvom e-mailu alebo SMS správy a v prípade potreby navrhne nápravné opatrenia. Servisný partner, napr. zo siete Conti360°, potom okamžite môže takéto riešenia implementovať. Upozornenia umožňujú manažérom vozových parkov lepšie plánovať údržbu pneumatík a zabezpečujú včasné informácie o odchýlkach. V prípade celého vozového parku to znamená dlhšie časy prevádzky a menej údržby.

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!