Závod na výrobu pneumatík pre nákladné vozidlá spoločnosti Continental v Púchove oslávil 20 rokov

10 septembra 2018, 11:01

Technologická spoločnosť a prémiový výrobca pneumatík Continental oslavoval 4. septembra vo svojom závode v Púchove dvadsiate výročie vzniku spoločnosti na výrobu pneumatík pre nákladné vozidlá.

Závod Continental Matador Truck Tires Púchov

V závode sa konalo slávnostné podujatie vedené Ladislavom Rosinom, riaditeľom závodu Continental Matador Truck Tires s.r.o., za účasti vedenia divízie Pneumatiky, lokálneho manažmentu, zamestnancov a čestných hostí, ktorí si spoločne pripomenuli úspechy lokálneho tímu. Investície do výrobnej technológie vo výške viac ako 630 miliónov eur, desaťnásobné zvýšenie objemu výroby na 2,9 miliónov pneumatík ročne a nárast lokálneho tímu takmer štvornásobne od roku 1998 sa podieľajú na úspechoch spoločnosti Continental Matador Truck Tires s.r.o. v rámci závodov na výrobu pneumatík.

Pred dvadsiatimi rokmi spoločnosť Continental hľadala strategického partnera pre vybudovanie vysoko efektívneho výrobného závodu na výrobu pneumatík pre nákladné vozidlá a spoločnosť Matador hľadala partnera, s ktorým by dokázala udržať svoju obchodnú činnosť v oblasti výroby pneumatík pre nákladné vozidlá. Aktivity obidvoch strán nakoniec dospeli do úspešného konca – dňa 16. septembra 1998 bola podpísaná zmluva o založení spoločného podniku Continental Matador s.r.o.. Spoločnosť bola v roku 2007 premenovaná na Continental Matador Truck Tires s.r.o.. Závod na výrobu pneumatík pre nákladné vozidlá v Púchove každoročne vyrobí jednu tretinu celkového objemu pneumatík pre nákladné vozidlá a autobusy v spoločnosti Continental.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!