Zánovné vozidlá si medziročne držia cenu, nájazd majú pritom výrazne nižší

27 apríla 2018, 11:31

Trh zánovných vozidiel v krajinách Vyšehradskej štvorky ponúkol v medziročnom porovnaní za prvý kvartál tohto roka viac vozidiel s rapídne nižším nájazdom a rovnakou cenou ako v rovnom období vlani. Na Slovensku a v Českej republike kraľuje medzi zánovnými vozidlami značka Škoda, v Maďarsku a Poľsku je to Opel.

Zatiaľ čo za prvé tri mesiace vlaňajšieho roka bolo na Slovensku, v Českej republike, v Poľsku a Maďarsku ponúkaných celkom 53.344 zánovných vozidiel, za tento rok to bolo o 1.200 automobilov viac.  Z tohto čísla činila ponuka inzerovaných vozidiel u nás 5.015. Najviac vozidiel už tradične ponúkla Bratislava, najmenej Banskobystrický kraj. Najčastejšie boli zánovné vozidlá na Slovensku inzerované za cenu 20.990 eur, ktorá oproti vlaňajšku vzrástla o päťsto eur.

Veľmi výrazne klesla hodnota najčastejšie najazdených kilometrov, a to vo všetkých krajinách V4. Zatiaľ čo na Slovensku sa jedná o pokles z 5.000 na 3.193 km, v Maďarsku to je až 80 % zníženie nájazdu na 1.000 km, v Poľsku je zníženie viac ako 50 % na 3.700 km a v Českej republike z 10.000 km na 8.702 km. Všetky štyri krajiny celkom ponúkali za prvý kvartál tohto roka zánovné vozidlá s najčastejším nájazdom 5.000 km. Oproti rovnakému obdobiu vlaňajšieho roka to bolo o tri tisícky menej.

Čo sa týka konkrétnych modelov zánovných vozidiel u nás a v Českej republike jasne dominujú škodovky, v Poľsku a Maďarsku to je značka Opel. Na Slovensku si prvé tri miesta držia modely Rapid, Octavia a Fabia. Podobná situácia je v Českej republike, kde ide o modely Fabia, Octavia, Rapid a Citigo.

TOP 5 najinzerovanejších vozidiel za prvý kvartál roka 2018

Poľskému rebríčku kraľuje model Opel Astra, rovnako  aj v Maďarsku, kde však bol  vlani vo vedení Mercedes C. Je zaujímavé, že v TOP 5 najinzerovanejších vozidiel v Maďarsku je na štvrtom mieste Suzuki Vitara.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!