Dachser otvoril nový sklad neďaleko Linzu

22 júna 2017, 15:13

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb DACHSER otvoril vo svojom logistickom centre v Hörschingu neďaleko rakúskeho Linzu nový sklad. Ten bude slúžiť pre kontraktnú logistiku a jeho skladovaciu a logistickú plochu tvorí 10.000 m2 vrátane 20.000 paletových miest. DACHSER do tejto pobočky investoval približne 10 miliónov eur a vytvorí až 30 nových pracovných miest. Nové a väčšie priestory umožnia ešte efektívnejšie využitie blízkej slovenskej pobočky v Lozorne. Z tej prúdi tovar do Rakúska i z neho každý deň prostredníctvom priamej linky zbernej služby.

Slávnostné otvorenie nových priestorov v Hörschingu
Slávnostné otvorenie nových priestorov v Hörschingu

Z Hörschingu vie teraz DACHSER ponúknuť všetky služby z jediného miesta: skladovanie, kontraktnú logistiku podľa požiadaviek zákazníka a súčasne tiež priame spojenie s ucelenou európskou prepravnou sieťou a s leteckou a námornou dopravou prostredníctvom divízie Air & Sea Logistics.

Slávnostné otvorenie nových priestorov, ktorého sa zúčastnilo približne 170 hostí, zahájil Bernhard Simon, CEO spoločnosti DACHSER. „Nový sklad je ďalším míľnikom v rozširovaní našej rakúskej siete. Jeho význam však ďaleko presahuje hranice krajiny – ako európsky logistický uzol je DACHSER Rakúsko základným pilierom v celosvetovej sieti DACHSER,“ uviedol Bernhard Simon.

Počas slávnostného otvorenia prehovoril tiež Günter Hirschbeck, Managing Director DACHSER Austria European Logistics: „V novom sklade sme zaviedli logistické koncepty a zákaznícke riešenia, vďaka ktorým prepájame naše divízie European Logistics a Air & Sea Logistics. V DACHSER toto riešenie nazývame Interlocking a naši zákazníci z týchto integrovaných procesov profitujú. Ako rodinná firma máme v tomto regióne úzke väzby a prostredníctvom pobočky v Hörsching vytvoríme asi 30 nových pracovných miest.“

Logistické centrum v Hörschingu, otvorené v roku 2008, má tranzitný terminál veľký 8.000 m2 a jeho súčasťou je aj štvorposchodová kancelárska a administratívna budova. Nový sklad bol postavený na existujúcom tranzitnom termináli, pričom areál ponúka priestor pre ďalšie rozširovanie.

 Digitalizácia a virtuálna realita v Linzi

Hostia, ktorí sa zúčastnili na slávnostnom otvorení, mali príležitosť nasadiť si okuliare pre virtuálnu realitu a ponoriť sa do 3D vizualizácií skladových procesov. Tieto okuliare, ktoré ponúkajú snímky vo vysokom rozlíšení a umožňujú virtuálnu prehliadku skladu, zlepšujú transparentnosť procesov a ponúkajú istotu správneho plánovania. V závere akcie sa diskutovalo na tému digitalizácie v logistickom sektore, ktoré viedol profesor Sebastian Kummer, predseda Inštitútu pre riadenie dopravy a logistiky z Viedenskej univerzity ekonomiky a obchodu, a Bernhard Simon.

S desiatimi pobočkami má DACHSER v Rakúsku silnú sieť, vďaka ktorej hrá dôležitú úlohu aj v rámci európskeho logistického uzla pre Európu, pričom pobočka Hörsching doručuje presne načasované zásielky po celom kontinente.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!