MAN využíva na školenia vodičov YouTube

18 decembra 2017, 18:45

Nedávno začal MAN Truck & Bus nakrúcať videá a ponúka vodičom ľahko pochopiteľné, zaujímavé rady ohľadne efektívnejšieho ovládania ich vozidiel a tiež o bezpečnostných a asistenčných systémoch. Cieľom je podnietiť vodičov, aby vo väčšej miere využívali tieto technológie a prispeli tým k zvyšovaniu bezpečnosti i hospodárnosti jazdy.

MAN poskytuje na YouTube videá pre vodičom na tému ako ešte lepšie jazdiť s ich autobusmi

Prečo má prediktívny tempomat MAN EfficientCruise viacero režimov? Ako funguje vyspelý systém núdzového brzdenia? A ako správne nastavené sedadlo vodiča prispieva k bezpečnej jazde? Spoločnosť MAN Truck & Bus prednedávnom doplnila príručky k prevádzke autobusov krátkymi videami, v ktorých odpovedá na tieto i mnohé ďalšie otázky.

Videoklipy s názovom „Driving Professionals“ (Profesionálni vodiči) sú k dispozícii na stránke YouTube. „Čím lepšie budú vodiči rozumieť, ako fungujú technológie a asistenčné systémy v autobusoch MAN a NEOPLAN a ako im môžu poslúžiť, tým bezpečnejšie a efektívnejšie budú jazdiť. Zároveň to zvýši aj akceptovanie týchto systémov vodičmi. Máme teda veľký záujem zdokonaľovať ich znalosti,“ objasňuje cieľ nových videí Rudi Kuchta, riaditeľ predaja autobusov v spoločnosti MAN Truck & Bus. Ako distribučný kanál si firma vybrala YouTube, keďže táto webstránka poskytuje mimoriadne jednoduchý prístup pre všetkých zainteresovaných.

Videá uvádza moderátor Philipp Bächstädt, ktorého nemeckí diváci poznajú z programu „PS – Das Automagazin“ televízie n-tv a ktorý sa stará, aby videá nielen sprostredkovali informácie, ale boli aj príťažlivé. Moderátorovi jednotlivé systémy ukazuje a vysvetľuje Thorsten Helbig z tímu školiteľov MAN ProfiDrive. Inštruktáž dopĺňajú technické animácie, ktoré ilustrujú, ako systémy fungujú. „Filmové médium je veľmi vhodné na prezentovanie širokej palety tém v krátkej, zábavnej a živej forme a súčasne pomohlo odovzdať informácie,“ vraví Rudi Kuchta.

Napríklad jeden z prvých klipov je zameraný na správne nastavenie výšky a uhla sklonu sedadla, chrbtovej i lakťovej opierky aj na optimálnu pozíciu volantu. „Iba so správne nastaveným sedadlom môže vodič šoférovať bez toho, aby bol aby bol neprimerane unavený – a to je pre bezpečnosť na cestách nesmierne dôležité,” vysvetľuje vo videu Thorsten Helbig.

Okrem oblasti bezpečnosti sa MAN Truck & Bus vo svojich video-manuáloch venuje aj téme hospodárnosti. Ďalší zo šotov ukazuje, ako sa dá výrazne znížiť spotreba paliva bez straty času na ceste, a to správnym nastavením prediktívneho tempomatu EfficientCruise a funkcie „plachtenia“ EfficientRoll. Videá sú zverejnené na stránke YouTube na adrese:

www.youtube.com/results?search_query=Driving+Professionals+MAN

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Anonym, 20 decembra 2017, 11:52 0 0

Minulý mesiac bola štatistika podrobnejšia

Odpoveď