Goodyear sa zapája do počítačovej hry pretekov ťahačov

21 mája 2018, 10:27

Goodyear vytvoril tím s hráčmi počítačovej hry Euro Truck Simulator 2 a dal im za úlohu včas vo virtuálnej realite doručiť pretekárske pneumatiky pre ťahače, ktoré sa stretnú v nadchádzajúcom prvých tohtoročných pretekoch Majstrovstiev Európy v pretekoch ťahačov FIA ( ETRC).

Vo virtualnej realite na preteky tahacov v MisanePreteky, ktoré sa v talianskom Misano Adriatico uskutočnia 26. a 27. mája, budú prvými pretekmi novej sezóny, v ktorej Goodyear opäť figuruje ako partner ETRC. Ako exkluzívny dodávateľ majstrovstiev FIA zásobuje všetkých účastníkov pretekárskymi pneumatikami a v paddocku dejisko pretekov organizuje výstavu a súťaže pre návštevníkov, ktorých súčasťou bude tento rok prvýkrát aj stánok virtuálnej reality. V spojení s počítačovou hrou Euro Truck Simulator 2 tak na talianske preteky prinesie nový rozmer zábavy a osvety.

Pretekov v Misane sa môžu hráči hry ETS2 zúčastniť prostredníctvom online udalosti „Udalosť World of Trucks – spustite motor“ od spoločnosti SCS Software. V nej budú mať všetci hráči registrovaní v projekte World of Trucks (www.worldoftrucks.com) za úlohu zabezpečiť virtuálne dodávky pneumatík Goodyear Truck Racing a ďalšieho materiálu na preteky ETRC v Misano Adriatico. Úspešní súťažiaci získajú v hre špeciálnu prémiu, keď sa im na okruh materiál v špeciálnych návesoch s logami Goodyear, Krone a ETRC podarí skutočne doručiť. Dodávky môžu uskutočňovať z mesta vybraného z približne tucta možností vo vzdialenosti cez 200 kilometrov.

„Majstrovstvá Európy v pretekoch ťahačov FIA sú pre Goodyear veľmi významná aktivita, ktorá mu umožňuje demonštrovať výkonnosť svojich pneumatík aj v extrémnych podmienkach a potvrdzovať tak svoje vedúce postavenie pri inováciách nákladných pneumatík. Spojenie s Euro Truck Simulator 2 teraz pre toto naše angažmán prináša vzrušujúci nový rozmer, keď môžeme dať hráčom počítačových hier možnosť, aby sa udalosti zúčastnili vo virtuálnej realite a pomohli nám s dodávkami pneumatík,“ povedal Benjamin Willot, riaditeľ marketingu úžitkových pneumatík Goodyear v Európe. „Popri zábave priamo pri pretekoch ťahačov sa budú môcť ich návštevníci tento rok ešte viac než predtým baviť na vyhradenej ploche Goodyear vo Fan Village pretekov, kde nájdu hry a monitory – vrátane virtuálnej reality!“

Program pretekov Majstrovstiev Európy v pretekoch ťahačov FIA 2018

  1. kolo Misano Adriatico, Taliansko   26. – 27. mája
  2. kolo Hungaroring, Maďarsko        16. – 17. júna
  3. kolo Nürburgring, Nemecko          29. júna – 1. júla
  4. kolo Slovakia Ring, Slovensko      14. – 15. júla
  5. kolo Most, Česká republika             1. – 2. septembra
  6. kolo Zolder, Belgicko                     15. – 16. septembra
  7. kolo Le Mans, Francúzsko            29. –    30. septembra
  8. kolo Jarama, Španielsko                  6. – 7. októbra

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!