IVECO a FPT spolu so spoločnosťou Nikola Motor Company ohlasujú budúcu spoločnú výrobu modelu Nikola TRE

17 februára 2020, 9:41

IVECO a FPT Industrial, výrobcovia značiek úžitkových vozidiel a pohonných jednotiek, ktorí patri do skupiny CNH Industrial N.V., a spoločnosť Nikola Motor Company budú v rámci európskeho spoločného podniku vyrábať model Nikola TRE v nemeckom meste Ulm vo výrobnej prevádzke spoločnosti IVECO.

Nikola TRE

V rámci tohto strategického a exkluzívneho partnerstva v oblasti výroby ťažkých nákladných vozidiel priniesla spoločnosť CNH Industrial, ako hlavný investor úrovne D, do spoločnosti Nikola kapitál vo výške 250 miliónov dolárov. Partnerstvo bolo ohlásené na podujatí CNH Industrial Capital Markets Day v septembri 2019 a už v decembri nasledovalo predstavenie modelu Nikola TRE, elektrického nákladného vozidla s batériou (BEV), ktorý predstavuje prvý krok k modelu s elektrickými palivovými článkami (FCEV).

Dnes je závod v Ulme technické centrum pre podvozky s ideálnou polohou v srdci regiónu Bádensko-Württembersko s ambíciou stať sa aj vďaka skúseným zamestnancom a výskumným laboratóriám popredným centrom na výrobu palivových článkov do automobilov. Región poskytol značnú investíciu na financovanie projektov výskumu a vývoja v oblasti so silným automobilovým priemyslom a strategickými projektovými partnerstvami, čo znamená, že prevádzka v Ulme bude ťažiť z blízkosti kľúčových dodávateľov.

Nemecká spolková vláda navyše nedávno zverejnila koncepciu celoštátnej vodíkovej stratégie, ktorej cieľom je podporiť priekopnícke spoločností venujúce sa vodíkovým technológiám. V rámci tejto stratégie sa zaväzuje k celkovej sume dvoch miliárd eur na financovanie inovačného vodíkového programu vrátane rozvoja potrebnej distribučnej infraštruktúry.

„Náš európsky spoločný podnik so spoločnosťou NIKOLA a dnešné oznámenie sú skutočným dôkazom toho, že diaľková nákladná doprava s nulovými emisiami sa stáva realitou s hmatateľnými environmentálnymi výhodami pre európsku diaľkovú nákladnú dopravu a pre všetkých obyvateľov Európy,“ vyhlásil Hubertus Mühlhäuser, výkonný riaditeľ spoločnosti CNH Industrial. „Rozhodnutie vyrábať model Nikola TRE v Ulme, v špičkovom technickom centre pre ťažké nákladné vozidlá, zdôrazňuje strategickú polohu závodu uprostred nemeckej skupiny výrobcov zaoberajúcich sa palivovými článkami.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!