MS Motorservice: Nový konfiguračný systém pre olejové čerpadlá

8 júna 2020, 13:40

Spoločnosť MS Motorservice vyvinula nový konfiguračný systém, pomocou ktorého je možné zostaviť dvanásť variantov olejových čerpadiel ako náhradných dielov pre motory MAN D08. Okrem výhod v konštrukcii čerpadiel profitujú dielne predovšetkým z výrazne zjednodušeného objednávacieho systému. Dve čerpadlá sú dostupné na trhu s popredajnými službami pod značkou BF.

MS Motorservice konfiguračný systém pre olejové čerpadlá

Dvanásť možností kombinácie

Doteraz ste museli v prípade potreby každý jeden komponent, ako je teleso čerpadla, ozubené kolieska, skrutky, disky, poistky skrutiek, pružné podložky, šesťhranné matice, objímky spojky a okrúhle tesnenia týchto olejových čerpadiel objednávať samostatne s vlastným číslom tovaru. Vďaka novému konfiguračnému systému si teraz vyberáte jedno z troch čerpadiel s číslami tovaru 20 1402 08260, 20 1402 08340 a 20 1402 08360 kombinujete ho s jedným zo štyroch hnacích ozubených kolies.

Hnacie ozubené kolesá sa od seba odlišujú v priemere, výške a počte zubov. Zvolené čerpadlo sa dodáva vopred namontované vrátane vhodných tesnení a spájacích prvkov – tak nie je potrebné zakúpiť žiadne ďalšie diely. Dodatočne je v rozsahu dodávky zahrnuté lepidlo na skrutky a podrobný návod na montáž. Spoľahlivé fungovanie čerpadiel zabezpečuje špecialista na náhradné diely na základe podrobných kontrol: Každé jedno čerpadlo sa pred dodaním kontroluje v skúšobni podľa špecifikácií OE vzhľadom na objemový prietok a tlak oleja.

Vývoj

Pri konštrukcii olejových čerpadiel kládli vývojoví inžinieri spoločnosti Motorservice nielen veľkú hodnotu na čo najväčšiu oblasť použitia, ale nový vývoj musel splniť vysoké štandardy kvality spoločnosti. Zvláštnosťou konštrukcie olejových čerpadiel je to, že obidve vytesňovacie ozubené kolieska v telese čerpadla sú zhotovené zo spekaného kovu. To umožňuje v porovnaní s ozubenými kolieskami z plného materiálu presnejší obrys tvaru s veľmi úzkymi polomermi. Toto všetko zabezpečuje veľmi vysoký pokojný chod čerpadla počas prevádzky, a tým aj náležite nižšiu hladinu hluku v motore.

Tieto olejové čerpadlá sa na celom svete používajú vo viac ako milióne vozidiel s motormi konštrukčného radu D08 (Euro IV až VI) od spoločnosti MAN. To sú nákladné automobily konštrukčného radu TGL a TGM, autobusy MAN, ako aj poľnohospodárske stroje, stavebné stroje, špeciálne vozidlá a priemyselné motory.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!