Spoločnosť Continental uvádza na trh novú pneumatiku pre nakladače

31 mája 2021, 10:04

Spoločnosť Continental uviedla na trh novú pneumatiku pre teleskopické manipulátory a nakladače. Pneumatika CompactMaster AG je prvá z radu Continental, ktorá bola navrhnutá s novou zvýšenou behúňovou vrstvou tzv. Turtle Shield – Korytnačím štítom a oceľovým nárazníkom z točitých lán. Ide o zosilnenú manipulátorovú pneumatiku so záberovým dezénom a konštrukciou kostry z oceľového kordu, ktorá pomáha predchádzať prerezaniu a poškodeniu a zároveň ponúka väčšiu stabilitu pri manipulácii s materiálmi.

CompactMaster AG

Pneumatika CompactMaster AG je schopná pracovať pri rýchlostiach až do 50 kilometrov za hodinu. Dve vrstvy oceľového nárazníka zaisťujú aby pneumatika bola robustná, ale zároveň pružná, takže dokáže jazdiť pri vyššom tlaku na ceste, aby sa znížila spotreba paliva, ako aj pri nižšom tlaku na farme alebo poli pri preprave ťažkých nákladov.

“V porovnaní so štandardným poľnohospodárskym dezénom poskytuje nový CompactMaster AG o 5% väčšiu styčnú plochu. Tento dizajn ďalej zvyšuje priľnavosť a tiež prispieva k rovnomernejšiemu opotrebovaniu pneumatiky, čo priaznivo ovplyvní životnosť výrobku. Pneumatika má tiež vysoký pomer zaplnenia celkovej styčnej plochy dezénu so zemou. Tento pomer je obzvlášť dôležitý pre trakciu vo vlhkých a klzkých podmienkach. Teleskopické manipulátory a nakladače musia byť schopné stabilne zatáčať na tvrdom povrchu, čo zvyšuje bočný tlak na pneumatiku.

Konštrukcia pneumatiky CompactMaster AG s točitým oceľovým nárazníkom zaisťuje vysokú tuhosť plášťa v bočnom smere, čo zaisťuje väčšiu stabilitu. Zatáčanie na krátke vzdialenosti sú bežné práve v stiesnených priestoroch, v ktorých tieto vozidlá pracujú, preto sme navrhli pneumatiku, ktorá je odolnejšia a robustnejšie, aby absorbovala tlak, ktorý na ňu vozidlo vyvíja,” dodáva Ing. Tomáš Jurtík.

Pneumatiky Continental CompactMaster AG sú k dispozícii pre 24-palcové kolesá, v rozmere 460/70 R24 159B.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!