Fulda uvádza na trh celoročné odolné pneumatiky REGIO tretieho radu

8 júna 2021, 10:14

Značka Fulda predstavuje najnovší rad pneumatík pre úžitkové vozidlá REGIO radu 3. Nový rad sa skladá z pneumatík REGIOCONTROL 3 (na riadenú nápravu), REGIOFORCE 3 (na hnanú nápravu) a REGIOTONN 3 (na náves). Fulda sa pri ich vývoji zamerala najmä na vysoký kilometrový výkon, palivovú hospodárnosť, ovládateľnosť a vysokú trakciu. Všetky tri boli navrhnuté, aby zvládali ako diaľkovú dopravu, tak i nasadenie v náročnej mestskej prevádzke po celý rok.

Pneumatiky Fulda

Rad sa vyznačuje hlbokým behúňom so zdokonalenou kombináciou záberových hrán a masívnych blokov a nesmerovým dezénom. Pneumatiky sú vďaka tomu veľmi všestranné a ideálne pre dopravcov, ktorí plnia rôznorodé úlohy a v rôznych klimatických podmienkach. Celý rad Fulda REGIO Series 3 nesie na pneumatikách pre všetky nápravy označenie snehovou vločkou v skalnom masíve (3PMSF), takže vyhovuje i najprísnejším legislatívnym požiadavkám na prevádzku v zimnom období.

Pre ekologickejšiu dopravu

Pneumatiky REGIOCONTROL 3 na riadenú nápravu majú odolný päťrebrový behúň s pevnými ramennými rebrami zamedzujúcimi opotrebovaniu v oblasti ramena. V porovnaní s pneumatikami predchádzajúcej generácie majú o štyri percenta väčší objem opotrebovateľnej gumy, čo zvyšuje potenciál najazdených kilometrov. Výrazný dezén behúňa s kľukatými priečnymi drážkami zvyšuje priľnavosť. Vo vybraných rozmeroch je dostupná úprava na vyššie zaťaženie. To je ideálne napríklad pre najnovšiu generáciu nákladných vozidiel, ktoré sú na prednej náprave zaťažené viac kvôli predvedeniu EURO 6 alebo komponentom pre elektrický pohon.

Pohonná sila

Pneumatiky na hnanú nápravu REGIOFORCE 3 majú odolný päťrebrový behúň s kľukatými dezénovými drážkami a polootvorené ramenné rebrá s výstuhami. Toto nové riešenie zlepšuje odvod vody, znižuje opotrebovanie ramien, zlepšuje trakciu a zvyšuje potenciál najazdených kilometrov, ktorý ekonomicky uvažujúci dopravcovia požadujú. Pneumatiky REGIOFORCE 3 i REGIOCONTROL 3 možno protektorovať a prerezávať, čo predlžuje životnosť pneumatík a znižuje celkové náklady na vlastníctvo vozidiel.

V každom počasí a s plnou záťažou

Na vysoko zaťažených návesových pneumatikách, ktoré sú v prevádzke po celý rok, je nevyhnutná rovnaká technológia ako na pneumatikách ťahača. Pneumatiky REGIOTONN 3 získali potrebné úžitkové vlastnosti vďaka hlbokým priečnym drážkam, ktoré zasahujú až do dvoch tretín plnej hĺbky behúňa. Vďaka tomu pneumatiky zaručujú vynikajúcu stabilitu návesov až do neskorých fáz celkového trvania svojej životnosti. Vďaka inovatívnemu dezénu ponúkajú REGIOTONN 3 aj nízky valivý odpor, a teda i palivovú hospodárnosť. Rad Fulda REGIO Series 3 je odpoveďou na potreby všetkých dopravcov, ktorí hľadajú univerzálne pneumatiky pre rôzne úlohy cestnej dopravy z produkcie dôveryhodnej značky a s výnimočným pomerom cena/výkon.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!