Posilnenie partnerstva s firmou John Deere: Continental získal ďalšie schválenie svojich poľnohospodárskych pneumatík pre prvú výbavu

23 novembra 2021, 12:45

Prvýkrát sú traktory John Deere línie 6M a 6R k dispozícii s poľnohospodárskymi pneumatikami Continental TractorMaster a VF TractorMaster. Vzhľadom na ich schválenie pre prvú výbavu je možné obidve produktové rady objednať už pri nákupe nového traktora John Deere s výkonom 90 až 300 HP, a to od novembra 2021.

John Deere

Pneumatiky vyvinuté a vyrobené spoločnosťou Continental sú obzvlášť robustné a odolné. Vzhľadom na rôznorodosť požiadaviek u poľnohospodárskych pneumatík zahŕňa tento rad rôzne rozmery pneumatík so šírkou pneumatík až 800 mm, priemerom ráfika 46“ a priemerom pneumatík až 2,05 m. Spoločnosť John Deere tak rozširuje svoju aktuálnu ponuku pneumatík Continental pre traktory strednej kategórie. Už od roku 2019 dodáva Continental pre John Deere pneumatiky Tractor70 a Tractor85. Teraz môžu zákazníci špecifikovať všetky modely John Deere radu 6M a 6R s ďalšími typmi pneumatík Continental.

TractorMaster a VF TractorMaster: flexibilná verzia pre použitie na poli aj na ceste

Oba modely pneumatík sa vyznačujú robustnosťou, odolnosťou a vysokým kilometrovým výkonom. Radiálne pneumatiky s dezénmi TractorMaster majú o päť percent väčšiu kontaktnú plochu dezénu ako porovnateľné poľnohospodárske pneumatiky, a to práve vďaka špeciálnej konštrukcii a použitiu technológie d.fine lug vyvinutej spoločnosťou Continental. To zaisťuje dlhší kilometrový výkon. Materiál pneumatiky a tzv. technológia n.flex zaisťuje obzvlášť vysokú stabilitu plášťa a odolnosť voči nárazu. Materiál kostry vyrobený z flexibilného nylonu je dostatočne pružný, aby vydržal aj silnejší náraz.

Pružný materiál navyše umožňuje, aby sa pneumatika obzvlášť dobre prispôsobila nerovnému terénu. Vďaka tejto pružnosti sa pneumatika rýchlo vráti do pôvodného tvaru.

„Dezén TractorMaster je víťazom testu poľnohospodárskych pneumatík, ktorý potvrdil jeho efektivitu v oblasti nákladov,“ hovorí Jens Mund, Key Account Manager pre prvú výbavu poľnohospodárskych pneumatík v spoločnosti Continental, div. Commercial Špecialty Tires. V roku 2019 Nemecká poľnohospodárska spoločnosť (DLG) certifikovala prémiovú kvalitu pneumatiky Continental TractorMaster pričom táto pneumatika súťažila s ostatnými európskymi výrobcami prémiových pneumatík v tomto teste.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!