Poľnohospodárske pneumatiky Continental: nové rozmery pneumatík s technológiou VF pre ťažké traktory

8 marca 2023, 12:47

Continental uviedol na trh doteraz svoju najväčšiu traktorovú pneumatiku VF TractorMaster v rozmere VF900/60R42. S priemerom 2 147 milimetrov je pneumatika vyššia ako záruka konvenčných dverí a váži 450 kilogramov s indexom nosnorti 189 D (10.300 kilogramov). Spoločnosť Continental vyvinula túto agropneumatiku špeciálne k tomu aby mohla uniesť hmotnosti ťažkých poľnohospodárskych strojov s výkonom vyšším viac ako 300 konských síl.

Continental VF TractorMaster

Väčšie, rýchlejšie, ťažšie: nový rozmer pneumatík reaguje na trendy v odvetví

Rastúce náklady a tlak na prepravu stále väčších a ťažších nákladov v krátkom čase znamenajú, že dopyt po výkonných poľnohospodárskych strojoch sa zvyšuje.

Benjamin Hübner, produktový manažér pre poľnohospodárske pneumatiky v spoločnosti Continental, hovorí: „Tento vývoj vyžaduje špičkový výkon nielen od strojov, ale aj od ich pneumatík. Preto vyvíjame a testujeme naše poľnohospodárske pneumatiky v úzkej spolupráci s výrobcami poľnohospodárskych strojov a našimi zákazníkmi.“

Základom trendu smerujúceho k veľkým strojom je primárnym cieľom umožniť poľnohospodárom pracovať efektívnejšie a hospodárnejšie. Spoločnosť Continental preto v roku 2022 uviedla na trh päť nových rozmerov pneumatík VF TractorMaster (650/60 R 34; 650/65 R 42; 710/75 R 42; 650/65 R 34; 710/60 R 34).

Vhodné pre pole a cestu

Vďaka technológii VF dokáže pneumatika pri rovnakom tlaku uniesť o 40 % viac nákladu ako štandardná pneumatika. Alebo naopak, o 40 percent nižší tlak v pneumatike pri rovnakom zaťažení. Okrem toho pneumatiky s technológiou VF pracujú efektívnejšie ako bežné traktorové pneumatiky.

B. Hübner poznamenáva: „Pneumatika VF TractorMaster v sebe spája účinnosť a ochranu pôdy. Technológia VF umožňuje plynulý prechod z poľa na cestu bez potreby upravovať nastavenie tlaku v pneumatikách. Širšia plocha dezénu zároveň minimalizuje vplyv ťažkých strojov na pôdu pri práci na poli.“

Spoločnosť Continental neustále rozširuje svoje podnikanie v oblasti poľnohospodárskych pneumatík v rámci svojej stratégie Vision 2030.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!