Aplikácia Goodyear DriverHub pre vodiče nákladných vozidiel Mercedes-Benz

13 októbra 2023, 10:24

Spoločnosť Goodyear oznamuje, že mobilná aplikácia Goodyear DriverHub bola zahrnutá do ponuky portálu Mercedes-Benz Truck App. Ako partnerská aplikácia podporuje cestnú nákladnú dopravu tak, že vodičom a dopravcom využívajúcim nákladné vozidlá Mercedes-Benz ponúka, vďaka okamžitému prístupu k informáciám o stave pneumatík, ďalšie údaje o vozidle v reálnom čase, o efektívnosti jazdy, konkurencieschopnosti a o udržateľnosti.

Spolupráca spoločností Goodyear a Mercedes-Benz Truck sa tak rozširuje o telematické služby. Portál Mercedes-Benz Truck App je známy ako digitálne trhovisko, ktoré vybavuje vozidlá na mieru šitými aplikáciami na zvýšenie komfortu a efektívnosti prevádzky. Teraz, ako oficiálnu partnerskú aplikáciu, privítal aj aplikáciu Goodyear DriverHub.

Aplikácia Goodyear DriverHub bola navrhnutá tak, aby vodičom a prevádzkovateľom vozových parkov poskytovala nepretržitý tok presných údajov o ich pneumatikách a optimalizovala ich metódy správy pneuhospodárstva. Aplikácia je špeciálne prispôsobená potrebám vodičov a ponúka im v reálnom čase informácie, ktoré generujú riešenia Goodyear na správu pneumatík, vrátane systémov Goodyear TPMS, Goodyear CheckPoint a Goodyear DrivePoint.

Vďaka spojeniu síl s Mercedes-Benz Truck App Portal môže Goodyear vodičom poskytovať ďalší prehľad o stave ich pneumatík. Pri zistení odchýlok od vopred stanovených hodnôt tlaku a teploty pneumatík aplikácia odosiela okamžité upozornenia a oznámenia. Vodiči vybavení presnými informáciami o príslušnej pneumatike a stupni naliehavosti situácie môžu sami podnikať cielené kroky na zníženie počtu porúch a pomôcť tak podporovať aj bezpečnosť cestnej premávky a efektívnosť cestnej dopravy.

Jednou z význačných funkcií systému Goodyear DriverHub je prediktívna technológia, ktorá upozorňuje vodiča a prevádzkovateľa vozového parku v prípade zníženia tlaku vzduchu v pneumatikách so schopnosťou detekovať a rozlišovať rýchly alebo pomalý únik. Toto proaktívne upozornenie umožňuje vodičom prijať v prípade potreby okamžité a vhodné opatrenia a spojiť sa s dispečerom pre ďalšie pokyny. Rovnaké informácie je možné v reálnom čase zdieľať s prevádzkovateľmi vozového parku prostredníctvom mobilnej aplikácie, čo pomáha znižovať pravdepodobnosť nehôd v súvislosti s pneumatikami a zvyšuje tak celkovú bezpečnosť cestnej premávky.

„Sme potešení, že môžeme oznámiť partnerstvo so spoločnosťou Goodyear pri vývoji aplikácie Goodyear DriverHub na Mercedes-Benz Truck App Portal. Spoločne vnášame revolúciu do spôsobu, akým sa vodiči nákladných vozidiel pohybujú na cestách, a kombinujeme špičkové technológie a inovácie, aby sme zaistili bezpečnejšiu a efektívnejšiu jazdu pre všetkých. Je to ukážka nášho odhodlania prinášať revolúciu v odvetví nákladnej dopravy jednou aplikáciou za druhou,“ uviedol Antonio Argentieri, produktový manažér pre konektivitu spoločnosti Mercedes-Benz Trucks UK.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!