Continental SportContact™ 6 víťazom testu AutoBild sportscars

26 marca 2018, 19:42

Magazín AutoBild sportscars do svojho testu letných pneumatík v rámci športových požiadaviek zahrnul až dve veľkosti pneumatík.Pneumatika SportContact 6 od spoločnosti Continental bola v každej testovanej oblasti v popredí.

Testovali sa rozmery 245/35 R 19 a 265/35 R 19 na automobile BMW M2, veľkosť 245/30 R 20 podrobili testujúce osoby skúške na automobile Mercedes triedy C. Pneumatika Pneumatika Continental SportContact™ 6SportContact 6 od spoločnosti Continental sa stala víťazom testu medzi 19-palcovými pneumatikami. Medzi pneumatikami s veľkosťou 20 palcov získala špičkové hodnotenie „Vzorová“.

Výraznú kritiku musel pri testoch znášať výrobok z Ďalekého východu: „Lacný produkt z Číny s nevyváženými jazdnými vlastnosťami a nebezpečnými brzdnými dráhami na mokrej vozovke, pomalá reakcia pri riadení, nedostatočné jazdné vlastnosti a predĺžené brzdné dráhy na suchej vozovke“ znelo hodnotenie magazínu AutoBild sportscars. Záver hodnotenia tejto pneumatiky: „Neodporúčaná – posledné miesto“.

S modelom SportContact 6 má spoločnosť Continental v ponuke superšportovú pneumatiku pre segment maximálnych výkonov. K dispozícii je takmer 80 výrobkov pre disky s priemerom medzi 18 a 23 palcami, šírky pneumatík sú v rozmedzí od 225 do 335 milimetrov a prierezy medzi 45 a 25 percentami. Pneumatika SportContact 6 je schválená pre rýchlosti do 350 km/h.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!