AUTOTECHNA: Kabínové filtre COOPERS FIAAM od spoločnosti SOGEFI

23 apríla 2015, 8:17

Pre väčšie pohodlie a bezpečnosť!

Po chladnom období sa vrátili teplé slnečné lúče a my musíme počítať s príchodom nevítaných alergických reakcií. Stretávame sa s časticami, ktoré sú príliš malé, aby boli viditeľné voľným okom, ktoré sú agresívne a rušivé. Spôsobujú rôznorodé prejavy, ako je kýchanie, či sennú nádchu a prípadne aj astmu. To je pri jazde autom veľmi nebezpečné. Riešením sú kabínové filtre.

Peľ a iné vonkajšie znečistenia dokážeme v automobile eliminovať práve pomocou kabínových filtrov vzduchu. Takmer 95% nových áut v Európe je vyrobených s kabínovým filtrom bez ohľadu na to, či automobil je, alebo nie je vybavený klimatizáciou. Práve v tomto období je čas na zvýšenie povedomia vodičov v prospech ochrany ich vlastného zdravia.

Zo značky COOPERS FIAAM máme v ponuke filtre, ktoré chránia pred vonkajším znečistením, ako aj nepríjemnými pachmi. Peľový filter zachytí všetky častice väčšie ako 40 mikrónov, vrátane baktérií, peľu a výfukových plynov. Filter s aktívnym uhlím zastaví všetky častice, vrátane zápachov. Okrem toho znižuje pravdepodobnosť koncentrácie škodlivých plynov, ktoré by mohli spôsobiť reakciu, akou je bolesť hlavy a kašeľ. Vysoko technologický dizajn filtrov COOPERS FIAAM od spoločnosti Sogefi sa skladá z troch vrstiev – vrstvy aktívneho uhlia, ktorá je medzi dvoma vrstvami z netkaných vlákien.

Každý z týchto typov filtrov je prístupný a ľahko vymeniteľný. Čím dlhšie ponecháme kabínový vzduchový filter v aute nevymenený, tým viac sa hromadia baktérie vo vnútri vozidla. Nepravidelnou výmenou znižujeme prúdenie čerstvého vzduchu do kabíny. V mestskom prostredí sa filtračná účinnosť znižuje ešte rýchlejšie, a to najmä v dopravných zápchach a pri nízkych rýchlostiach, kedy výfukové plyny prepúšťajú nebezpečné plyny do kabíny vozidla. Aj z tohto dôvodu je, rovnako ako u ostatných filtrov, potrebné dbať na pravidelnú výmenu kabínového filtra a brať ju ako štandard počas celoročnej prevádzky.

Andrea Taschini, generálny riaditeľ divízie Sogefi , je prekvapený predajom peľových filtrov: „Ťažko musíme presviedčať vlastníkov automobilov o účinnosti našich kabínových produktov pre filtráciu vzduchu. Pritom povedomie verejnosti o nebezpečenstve alergických reakcií je veľmi dobre známe. Práve zvýšená úroveň pohodlia pri jazde autom poskytuje posádke vozidla lepšiu ochranu zdravia a bezpečnosť.“

Spoločnosť Sogefi je presvedčená, že trh s filtrami vzduchu a kabínovými filtrami sa bude rozširovať. Jedná sa o najrýchlejšie rastúci trh s ročným rastom cez 10 percent. Vďaka celej rade filtrov sa môže spoločnosť pochváliť viac ako 250 referenciami. Čo je tiež pozoruhodné, pokrýva 95 percent európskeho automobilového parku. V ponuke sú tie najlepšie produkty pre každý typ vozidla, bez ohľadu na vek, veľkosť a pôvodné vybavenie.

Celú ponuku sortimentu filtrov COOPERS FIAAM nájdete aj v elektronickom katalógu AUTOTECHNA.

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!