TROST oslavuje 111 rokov

13 januára 2015, 14:45

Keď sa auto naučilo jazdiť, boli sme pri tom. Názov TROST znamená istotu v podnikaní, čo potvrdzuje 111-ročné obchodovanie na trhu s náhradnými dielmi.

TROST poskytuje autoservisom svoje know-how, zavádza inovácie a určuje štandardy. Aktuálne je TROST k dispozícii autoservisom na 150 pobočkách v piatich krajinách, každý deň je v nasadení 4 000 zamestnancov v regióne aj v logistických centrách. Symbolické tri jednotky priniesli v tomto roku TROSTu opäť prvenstvo na trhu s náhradnými dielmi a autoservisným vybavením v Európe.

Prvopočiatky veľkoobchodu
Ernst Misol, praotec súčasného majiteľa firmy Trost Joachima E. Trosta, sa pohyboval ako konštruktér motorov u Gottlieba Daimlera v automobilovom priemysle už od jeho prvopočiatku.

V roku 1904 založil pravdepodobne prvý veľkoobchod s náhradnými dielmi v Nemecku: Ernst Misols 'Motoreninstandsetzungsbetrieb und Motorenteilehandel' v Bad Cannstatte, blízko Stuttgartu. Prvé výhradné zastúpenie výrobcov náhradných dielov na automobily získava v roku 1927.

V roku 1934 preberá vedenie spoločnosti od Ernsta Misola jeho zať Eugen Trost, ktorý okrem iného premenuje spoločnosť podľa seba na Eugen Trost. Eugen Trost se orientuje na predaj motorových náhradných dielov, keď získavá generálne zastúpenie pre celé Nemecko, zvlášť silnú pozíciu si buduje v oblasti Baden a Württembergu čím vytvára základ pre dnešný úspech firmy.

Od častí k celku
Firma TROST dnes už neponúka svojim obchodným partnerom iba samotný predaj náhradných dielov. Od roku 1996 v rámci novo zavedeného servisného konceptu AUTOFIT tiež kompletníý súbor technických, organizačných a komunikačných služieb. V roku 2005 nasleduje tento servisný koncept i koncept TRUCKFIT, ktorý je zameraný na úžitkové vozidlá. Od roku 2007 ponúka firma TROST v rámci servisných konceptov tri nové označenia pre svojich partnerov, ktorými sú AutoAuto, AUTOGo! a autonetto.

V roku 2008 sa firme TROSTpodarilo vďaka  fúzii so skupinou Meteor rozšíriť svoju distribučnú sieť v strednej a východnej Európe dielmi. Čísla hovoria sami za seba:
Firma TROST pôsobí na 150 predajných miestach v šiestich krajinách sveta. Zamestnáva 2800 ľudí a vytvára ročný obrat vo výške 500 miliónov EUR.

Z dvoch jeden
S platnosťou od 1. apríla 2009 schválil antimonopolný úrad podnikateľskú činnosť spoločnosti firme TROST AUTO SERVICE TECHNIK SE (európska spoločnosť) so sídlom v Stuttgarte. Spoločnosť vznikla spojením skupín TROST a KSM, kde 60% podiel prináleží rodine Trost a 40% podiel nadácii Joachima Herza.

Novo vzniknutá spoločnosť TROST AUTO SERVICE TECHNIK SE s ročným obratom 825 miliónov EUR a 4000 zamestnancami získava popredné miesto medzi distribútormi náhradných dielov v Nemecku i v ostatných častiach Európy.

Vďaka 100 pobočkám po celom Nemecku sa podarilo vytvoriť poprednú predajnú a distribučnú sieť zavedenú na nemeckom trhu s náhradnými dielmi pre automobily. S ďalšími 50 pobočkami v Rakúsku, Rumunsku, Slovensku, Českej republike a Ukrajine disponuje TROST AUTO SERVICE TECHNIK SE silnou predajnou sieťou i mimo Nemecka, čo tejto firme otvára dvere na rastúce trhy v strednej a východnej Európe.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!