AUTO KELLY predstavuje vylepšené brzdové kotúče Nipparts pre ázijské vozidlá

16 februára 2015, 19:31

Do ponuky firma Auto Kelly zaradila dva druhy vylepšených brzdových kotúčov. Ide o kotúče z ocele s vysokým obsahom uhlíka pre výborný výkon pri brzdení a kotúče s lakom, ktoré okrem iného vyzerajú skvelo.

Brzdové kotúče z ocele s vysokým obsahom uhlíka
Teplota brzdových kotúčov môže vystúpiť až na teplotu 700°C. Odvod tepla do vzduchu bráni vyšším teplotám, ktoré by mohli spôsobiť zlyhanie bŕzd kvôli slabnutiu brzdnej sily, či vibrácie a klepanie, ktoré sú výsledkom zvlnených kotúčov. Ide o veci, ktoré dnešní vodiči považujú za neprijateľné. 

Zrnitá štruktúra kvalitnej ocele s vysokým obsahom uhlíka vylepšuje odvod tepla. To bráni vlneniu a praskaniu pri veľkom zaťažení a vylepšuje výkon bŕzd, ich stabilitu i životnosť. Kotúče sú tiež výborne vyvážené pre jazdu bez vibrácií. Tieto kotúče sú k dispozícií pre obľúbené vozidlá strednej veľkosti ako Hyundai Getz a Mazda 3. Je možné ich získať aj pre väčšie vozidlá, ako sú Toyota Rav4, Nissan Qashqai a Mitsubish Pajero. Už čoskoro budú k dispozícií nové referencie.

Brzdové kotúče s lakovaným povrchom
Hrdzavé brzdové kotúče negatívne ovplyvňujú vzhľad vozidla. Zvlášť pri vozidlách s hliníkovými diskami by mali odhalené časti kotúča vyzerať rovnako dobre ako samotný disk. To je dôvod, prečo boli vyvinuté brzdové kotúče s lakom Geomet pre najlepšie ázijské vozidlá. Vrstva technológie Geomet so zinkom, ktorá neobsahuje žiadny chróm, je odolná proti korózií a bráni oxidácií súčiastok, ktoré nie sú v kontakte s brzdovými doštičkami. Kovová striebornosivá farba vylepšuje ceľkový vzhľad vozidla. A keďže brzdové kotúče s lakom nepotrebujú ochranný olej pri preprave a skladovaní, nevyžaduje sa čistenie pred montážou. Znamená to, že tieto brzdové kotúče výborne vyzerajú a navyše ušetria aj cenný čas v dielňach!

Sú k dispozícií pre nejobľúbenejšie modely japonských a kórejských vozidiel. Ponuka bude čoskoro rozšírená podľa dopytu.

Prehľad vybraných High carbon a lakovaných brzdových kotúčov:

Viac na www.autokelly.sk
 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!