Spoločnosť Valeo je dodávateľom pre nemecké vozidlá

3 októbra 2016, 17:38

Spoločnosť Valeo je globálnym výrobcom komponentov pre motorové vozidlá, dodáva ich výrobcom z celého sveta – od Ázie, cez Európu až po USA.

Ľudia majú často pocit, že diely Valeo sú väčšinou používané vo vozidlách Dacia, Fiat a vo vozidlách francúzskych výrobcov, ale v skutočnosti sú hlavnými zákazníkmi spoločnosti Valeo firmy z nemeckého automobilového priemyslu. Jednou z najrýchlejšie rastúcich skupín výrobkov tak v oblasti prvovýbavy, ako aj v dodávkach náhradných dielov, sú spojky a ďalšie komponenty spojkových systémov – dvojhmotové zotrvačníky a spojková hydraulika. Sektor nových technológií spojok, ktorý je založený na riešení s použitím dvojhmotových zotrvačníkov pre tlmenie torzných kmitov generovaných spaľovacím motorom, sa stáva jednou z hlavných obchodných aktivít spoločnosti Valeo. S novými zmluvami so značkami VW, Daimler a Opel sa technológia dvojhmotových zotrvačníkov Valeo stáva významným hráčom v tomto odvetví a hlavným dodávateľom pre nemeckých výrobcov automobilov. Využitím skúseností z prvovýbavy v oblasti tlmenia torzných kmitov vyvinula spoločnosť Valeo takisto ponuku pre oblasť aftermarketu pre väčšinu populárnych nemeckých aplikácií (ako je VAL836225 pre veľmi populárne motory VW Group 1,9 TDI a VAL836224 pre príbuzné motory 2.0 TDI). Zlúčením ponuky so súpravami Kit 4P (ako napr. Kit 4P VAL835153 zaisťuje konverziu výše uvedeného dvojhmotového zotrvačníka 836224) ponúka spoločnosť Valeo ucelený sortiment pre dvojhmotové zotrvačníky v tomto segmente trhu, a tak pomáha zákazníkom aj autoservisom vybrať vždy správne riešenie pre ich vozidlo.

Obrázok 1 – Technológia dvojhmotového zotrvačníka Valeo

val_dvohmota

Materiál obloženia spojkovej lamely Valeo je považovaný za najlepší a jednoducho ho nájdete v každom automobile na svete. Na základe znalostí v obore trecích materiálov vyvinula spoločnosť Valeo špeciálny rad vysokoúčinných spojok s obložením, ktoré je až trikrát odolnejšie oproti štandardným typom používaným v prípade bežných spojok. Obloženie pomáha predĺžiť životnosť spojky a nevyžaduje použitie samonastavovacích mechanizmov.

Obrázok 2 – Technológia súpravy Kit 4P Valeo

val_4p_kit

Komponenty spojok Valeo sa starajú o plynulý prenos krútiaceho momentu z motora do prevodovky. Každý rok je stále viac a viac automobilov nemeckých výrobcov vybavovaných v prvovýbave technológiami spoločnosti Valeo. Kompletná ponuka produktov Valeo je vynikajúcou voľbou pre montáž v každom nemeckom vozidle, aj pre trh s autopríslušenstvom.

Obrázok 3 – Materiál obloženia spojkovej lamely H.E.C.

val_oblozenie

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!