Fulda Kristall Control HP2: skvelý výkon v zimnej sezóne

6 októbra 2016, 13:48

Značka Fulda vyvinula novú vysoko výkonnú zimnú pneumatiku pre silné vozidlá s označením Kristall Control HP2. Spojila v nej celý rad moderných technológií s cieľom vytvoriť pneumatiku, na ktorú sa vodiči môžu v zime spoľahnúť. Fulda Kristall Control HP2 bude na trhu od jesene tohto roku v celkovo 35 rozmeroch.

Technológia „Snow Catcher“ pre lepšiu trakciu

Pneumatika Kristall Control HP2 využíva technológiu „Snow Catcher“. Zadržiavanie snehu v pneumatike je motivované skutočnosťou, že sa sneh so žiadnym iným materiálom nespája tak dobre, ako sám so sebou. Dezénové drážky sú preto usporiadané tesne vedľa seba, aby dokázali sneh v profile behúňa zadržať. Pod tlakom vozidla sa potom sneh do drážok pevne natlačí a výsledkom je všeobecne lepšia trakcia na snehu.

Technológia priečnych drážok 3D „Bubble Blades“ v záujme ideálnej rovnováhy

Technológia priečnych drážok 3D Bubble Blades v pneumatikách Kristall Control HP2 prispieva k vyváženiu priľnavosti a trakcie na snehu i na ľade na jednej strane a nevyhnutnej stability pri riadení potrebnej pre skvelú ovládateľnosť a brzdný výkon na strane druhej. Priečne drážky sú jemné štrbiny v blokoch behúňa, ktoré sa – keď sa pneumatika otáča – postupne upínajú na povrch vozovky. Nové zimné pneumatiky Fulda obsahujú mnoho priečnych drážok, ktoré vytvárajú veľké množstvo hrán „zahryzávajúcich“ sa do povrchu vozovky. Výsledkom je lepšia priľnavosť pneumatiky na snehu.

Okrem toho majú drážky aj „samozamykací“ efekt. Drážky typu „Bubble Blades“ (bublinové hrany) majú v strede zaoblený výčnelok. Vďaka tomuto tvaru sa pri veľkom zaťažení – napríklad pri brzdení alebo v zákrute na suchom povrchu – navzájom podopierajú. To dodáva segmentom behúňa nevyhnutnú stabilitu a prispieva k vynikajúcim brzdným vlastnostiam a veľmi presnému riadeniu.

Inovatívna zmes behúňa a optimálny dezén profilu

Zmes behúňa pneumatík Kristall Control HP2 je plne na báze siliky, čo pneumatikám poskytuje priľnavosť pri nižších teplotách, a teda aj lepšiu ovládateľnosť pri jazde v zimných podmienkach. Fulda Kristall Control HP2 však nie je výnimočná, iba čo sa vlastnosti ovládania v zime týka, je mimoriadna aj vďaka svojmu kilometrovému výkonu. Jej široká, hladká stopa spôsobuje, že je väčšia plocha pneumatiky v priamom kontakte s povrchom vozovky. Zaťaženie je tak po celej styčnej ploche pneumatiky rozdelené rovnomernejšie, čo v konečnom efekte predlžuje kilometrový výkon.

Pneumatiky Kristall Control HP2 sa budú predávať na jeseň 2016, celkom v 35 rozmeroch, so šírkou od 195 do 245 milimetrov, s priemerom od 15 do 18 palcov a profilom od 40 do 65.

Kompletný zoznam rozmerov:

 

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Fulda uvádza na trh nové nákladné pneumatiky Ecocontrol 2+ a Ecoforce 2+
Fulda uvádza na trh nové nákladné pneumatiky Ecocontrol 2+ a Ecoforce 2+

Značka Fulda uvádza na trh nové nákladné pneumatiky na hnanú a riadiacu nápravu, ktoré prinášajú dlhší kilometrový prebeh ako predchádzajúce generácie. Nový rad pneumatík Fulda s vynikajúcim pomerom cena/kvalita zahŕňa pneumatiky Ecocontrol 2+ na riadiacu nápravu a Ecoforce 2+ na hnanú nápravu. Súbežne s uvedením novej generácie nákladných pneumatík Fulda na trh sa portfólio značky […]

Fulda uvádza na trh nové pneumatiky MultiControl: celoročné pneumatiky s veľkým nadaním
Fulda uvádza na trh nové pneumatiky MultiControl: celoročné pneumatiky s veľkým nadaním

Značka Fulda uvádza na trh svoju prvú celoročnú pneumatiku. Novinka s označením MultiControl predstavuje ideálne riešenie pre vodičov, ktorí chcú jazdiť bezpečne vo všetkých ročných obdobiach bez toho, aby pritom museli dvakrát do roka prezúvať pneumatiky. Technológia priečnych drážok 3D Bubble Blade, dezénové drážky MultiControl, pokročilá zmes a široká a plochá styčná plocha prepožičiavajú pneumatikám […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!